hits

Man er bortskjemt når man kjøper dyr designerveske med opptjente penger

06.02.2015
17:08

Jeg har egentlig lyst til å unngå å skrive dette innlegget, men når jeg blir så irritert av den veskesak debatten som er ute og går i medier nå, må jeg faktisk ytre min mening. Dere har vel alle fått med dere om tenåringer som kjøper dyre vesker og jakker til 11 000 fordi de må bli akseptert i vennegjengen og ser ned på de som ikke har like dyre ting som dem? Vel, jeg skal ikke skrive noe om det, for jeg er enig at samfunnet har et forvrengt syn på verdier og hva som er akseptabelt. Og disse fortissene, vet jo ingenting, man velger nemlig ikke venner utifra hva de eier og har, men utifra deres personlighet. Det jeg sikter til er denne kommentaren fra en SI;D spalte fra Aftenposten. Det var en dame som postet en kommentar på Aftenpostens Facebook's side til denne kommentaren. Jeps. Det er du. bortskjemt altså. Men det er store deler av befolkningen i Norge ellers også. Voksne som barn. Men det er klart at det er noe som er helt riv, rav, ruskende på skeive, når norske ungdommer (og voksne og) har vesker som koster like mye som det koster å holde liv i en hel, liten landsby i andre deler av verden. 

Med en gang jeg leste denne kommentaren kjente jeg at jeg ble provosert og skikkelig irriterert. Overraskende så var det mange som var enig med denne damen. Jenta som har skrevet kommentaren på SI;D spalten har skaffet seg en jobb, tjent sine egne penger for å kjøpe seg en dyr veske som hun liker svært godt. Hun har ikke fått hjelp fra foreldrene sine og heller har hun ikke mast noe på dem. Ergo, hun får ikke ting servert på sølvfatet. Det gjør ikke henne til en bortskjemt person. Hun har trossalt jobbet for disse pengene selv, uten å ha fått noe fra foreldrene sine. Jeg mener dermed at man er bortskjemt om man maser på foreldrene og de må punge ut enten med hele beløpet eller en viss sum. Jeg skjønner at en 15-åring ikke har noe behov for en dyr veske eller noe dyrt. For jo eldre de blir, jo bedre blir de på å tenke mer fornuftig. 

Mange på min alder har jobb og de sparer til forskjellige ting. Jeg som er moteinteressert liker designerveske jeg også, men jeg eier ingen. Jeg ønsker meg en og har en på ønskelisten min. Dersom jeg vil ha en, kan jeg spare mine opptjente penger (lønn) til å kjøpe en dyr veske og samtidig bruke de pengene på å legge inn på BSU kontoen min, betale regninger osv. Kommer jeg til å havne i Luksusfellen pga. en dyr designerveske? Nei. Det er ikke slik at hele verden raser sammen fordi en person kjøper en dyr veske med sine egne tjente penger. At man er bortskjemt pga. det, stemmer ikke. Folk har forskjellige prioriteringer og interesser. Derfor er det opptil hver enkel person hva de vil bruke disse pengene på. Man skal ikke rakke ned, snakke stygt om en eller slenge dritt om personen bare fordi de har gjort seg fortjent til noe. La mennesker som tjener sine egne penger gjøre hva de vil, uten å stikke nesen sin i privatpersoners økonomi. Det blir for dumt å si at man er bortskjemt fordi man kjøper en ny bil til 300 000 med penger man har tjent inn selv.

Som sagt, jeg eier ingen dyr veske, men eier en ok- dyr lommebok. Har familien min eller jeg havnet på luksusfellen i etterkant av tid? Nope

Som en voksen person klarer man å vite hva som er lurt og hva man bør vente med å kjøpe. Jeg snakker heller ikke om at det blir skjevt fordeling når det gjelder de som blir sett på som "de rike" og "de fattige." For man er ikke rik hvis man kjøper seg en dyr veske som man har klart å spare i måneder. Norge er et bra land som ikke lar innbyggere bo på gata og må tigge om penger for å overleve. Heldigvis har vi økonomisk tiltak som hjelper disse personene som ikke er i stand til å ta vare på seg selv eller sin familie. Det er også noe som kalles for å balansere. Man kan både kjøpe en dyr veske og bruke de på annet nyttig uten at det er et problem for økonomien. Forbruket blir ikke høy av den grunn. Slutt å hakk ned på de som har en jobb, tjener sine egne penger for å få kjøpt en dyr designerveske og samtidig bruker pengene på noe annet som er fornuftig. Man er ikke dum og bortskjemt fordi man vil ha dyre ting og styrer sin egen økonomi.  Jeg er så lei av å høre at folk kaller disse menneskene for bortskjemt. For nei, uansett hvor mye du står på ditt og sier at; JO, det er sant, dermed basta. Så kan jeg vedde at du har tatt skammelig feil.

Annet

5 kommentarer

Iselinn Andersen - foto og hverdag.

06.02.2015 klokka 17:17

Jeg tror det denne personen mente å si at vi ER et bortskjemt folkeslag som i det hele tatt har valget om å kjøpe en dyr designerveske til mangfoldige tusen kroner for den jobben vi har eller til og med stipend som vi FÅR. Hvis man har litt penger i banken, litt i lommeboka og litt vekslepenger er man faktisk en av de 8% rikeste menneskene i hele verden.

Pardon

06.02.2015 klokka 17:36

Er sykt at mange kjøper dyre merkeklær til unge barn som vokser ut av det en dag uansett.

Thao

06.02.2015 klokka 17:52

Pardon: Du har trolig nok ikke lest innlegget mitt.

the future life

06.02.2015 klokka 18:23

ha en god helg :)

Gå gjerne inn på bloggen, besøk gjerne Facebook siden vår, trykk liker og del. Vis du er i mot mobbing :)

Du finner link til Facebook siden på bloggen under; Facebook

Thao

07.02.2015 klokka 15:59

Iselinn Andersen: Nei, det tror jeg ikke. For damen kommenterte videre med at hun har andre prioriteringer enn å kjøpe dyre ting og hun skrev at de pengene kunne man heller bruke til å forsørge en hel landsby.

Skriv en ny kommentar