hits

Hvordan gjøre bloggen bedre

09.03.2015
14:03

Jeg tenkte jeg skulle lage et innlegg om hvordan man kan løfte opp bloggen sin enda mer og selvsagt er ikke alt dette noe fasit svar. Det kan hende at enkelte ikke er enig med meg, men dette er bare tips som jeg kommer med og som jeg mener er riktig. Tipsene kan også være til hjelp for mange av dere.

 Design:

- Design er det første jeg legger merke til når jeg går inn på en ny og ukjent blogg. Etter min mening, skal designet være enkelt, ryddig og lett å navigere. Teksten skal være lett å lese, med stor størrelse på skriften. Bakgrunnsfargene og fargen på teksten skal være lyse, ikke knæsj rosa eller neongrønn. Å gå for grå farge er det safeste.

- Jeg gidder heller ikke å lese videre på en blogg, der bloggen består av standard designet til selve blogg.no Test gjerne ut HTML og CSS koder, søk på gratisdesign på nettet eller steder der du får informasjon om HTML. Dersom du skal bruke gratisdesign som noen andre har laget, husk å les regler og vilkår før du tar i bruk designet. Viktig at det ikke noe feil i designet ditt, så det er lurt å se på designet ditt flere ganger, sjekk at alt er som det skal være. 

 Header:

Du må ikke ha en header som viser et bilde av deg, du kan også lage en header slik som jeg har gjort, med tekst og vector bilde. Men å ha en header som er avbildet av deg, gjør bloggen litt mer personlig. Jeg vil ikke gjøre bloggen personlig og derfor har jeg ikke bilde av meg selv.  Det kan hende at jeg endrer headeren min til bildeheader av meg selv senere. 

▽ Bildebruk:

- Her er det maange som legger ut litt mye forskjellig. Avhengig av hva slags blogg du har, forhold deg til det du tar bilder av. Eks: har du en fotoblogg som meg, kan du legge ut bilder av naturbilder, detaljbilder, close up bilder av en gjenstand,  klær eller finne en spesiell ting å ta bilder av. Om du har en moteblogg så er det bare positivt å legge ut bilder av antrekk for dagen, klær eller ting som går innenfor kategorien mote. Forhold deg til en ting. 

- Rediger bildene dine før du legger ut bildene på bloggen. Det som er lurt er å ta lyse bilder på kameraet og deretter kan du mikse og trikse med lysstyrke osv. i et redigeringsprogram. Jeg sier ikke at du må redigere, men om bildene er veldig mørke, skurrete og fargebalansen er feil er det positivt å redigere bildene. Jeg bruker picmonkey. Dette finner du her.

- Ha alltid vannrette bilder, altså bilder som er liggende, ikke stående. Det gjør at bildene fyller rom i designet og bloggen ser mer bredere ut.  Vannrette bilder gjør bloggen mye mer komplett, hvis dere skjønner?

 
Liggende bilde 

 Stående bilde. Ser dere forskjellen? 

- Unngå å legge ut mobilbilder. Om jeg blar nedover en blogg og en blogger har bare tatt mobilbilder lukker jeg fanen. Det kjedeligste jeg vet om er mobilbilder på bloggen. Bildene blir mørke og dårlige. Bruk kompaktkamera eller speilrefleks. Om du ikke har de to tingene kan du kjøpe deg et kamera som tar bedre bilder enn mobilbilder. Jeg har lagt ut noen bilder fra mobilen og jeg synes en gang i blant er greit, men hele bloggen skal ikke bestå av bare mobilbilder.


Tatt med iPhone 4S. Dårlig kvalitet? Ja.

- Ikke last opp bilder direkte fra blogg.no Bruk en nettside som lar deg laste opp bilder.  Der må du kopiere HTML koden til bilde og lime inn koden på HTML kildekode siden. Dette tar utrolig lang tid, men jeg lover deg at bildene blir 110 % bedre enn hvis du laster opp bilder på blogg.no  Jeg bruker Tinypic.com som du kan finne her. OBS! Store bilder ser best ut på bloggen. Jeg laster opp alltid bilder i formaten 800x600 Bildene blir store og hjelper leserne dine til å se hver minste detalj på bildet.


Bilde lastet opp fra blogg.no
 
Bilde lastet opp fra tinypic. Bilde nr 2 synes jeg ble mer klarere. 

▽ Innhold: 

- Hvor mange bilder skal man laste opp pr. innlegg? Dette er heller ikke noe fasit svar på, men du må se det an på hva slags innlegg du legger ut. Om det er et innlegg om fotografi, legg ut gjerne 4-6 bilder. Dersom det er et antrekksinnlegg er det fint å legge ut flere bilder fra ulike vinkler. Det er helt opptil deg. Hvis du skal poste et innlegg som er informerende, så holder det med et bilde. 

- Varie innleggene dine. Det er mye mer interessant om du varierer det du skriver om. Bloggen min er en fotoblogg, men jeg poster innlegg om både fotografi, dagens antrekk, tips, anbefaling eller tanker. Har du en hverdagsblogg så sier det seg selv at du har masse å velge mellom. Skriv noe som du tror vil vekke oppmerksomheten til nye lesere eller de som nettopp har klikket seg inn på bloggen din. Husk at det beste er å variere og ikke å poste innlegg om de samme tingene hver dag, for da kan bloggen din bli fort kjedelig og andre mister interessen.

▽ Være aktiv:

- To innlegg om dagen synes jeg er innafor. Jeg som er så opptatt og jobber fulltid, prøver å poste et innlegg hver dag. To innlegg de dagene jeg ikke jobber. Du kan gjerne legge ut flere, men ikke la det bli 5 innlegg hver dag. Det kan fort bli for mye.

- Les andre blogger, kommenter på innleggene deres og gjerne spør om noe som er relatert til innlegget. Dette viser at du virkelig interesserer deg for hva personen skriver om, ikke fordi du vil ha kommentarer på bloggen din og bryr deg ikke om hva andre skriver om. Det du ikke skal gjøre er å poste en slik kommentar; "fin blogg, kommentere på min? " Da kan jeg vedde på at det er ingen som gidder å lese bloggen din og de sletter kommentaren din med en gang. 

Noen andre tips du kan komme med?

Annet

12 kommentarer

Emma Olsen

09.03.2015 klokka 17:20

Wow mange bra tips! Har aldri skjønt hvorfor folk bruker andre sider til å legge ut bilder, men ser vitsen nå! Sykt forskjell!

Ha en super dag :)

Aida Cemalovic

09.03.2015 klokka 17:25

Masse bra tips å hente her!

Ha en fin dag videre :-)

Connie

09.03.2015 klokka 17:37

utrolig fine bilder!

Silje Eriksen

09.03.2015 klokka 18:23

Mange gore tips :-)

Renate

09.03.2015 klokka 18:52

Takk :D Har aldri lest så mange gode tips på lenge :) Bra innlegg !

Line Cecilie Larsen

09.03.2015 klokka 19:53

fine tips :)

Thao

09.03.2015 klokka 22:32

Line Cecilie Larsen: Takk :)

Thao

09.03.2015 klokka 22:32

Renate: Så bra de var til nytte :) Tusen takk.

Thao

09.03.2015 klokka 22:32

Connie: Takk!

Thao

09.03.2015 klokka 22:32

Aida Cemalovic: Tusen takk :) Likeså.

Thao

09.03.2015 klokka 22:33

Emma Olsen: Hehe, ja stor forskjell der. Det er verdt tida for å si det sånn :) Ha en fin kveld.

saraelineharaldsen

10.03.2015 klokka 11:46

Så gode tips :-)

Skriv en ny kommentar