hits

Budapest guide

15.03.2015
20:35

Det var en som spurte om jeg kunne legge ut et innlegg om Budapest. En Budapest guide. I løpet av de 2 dagene i byen, fikk jeg opplevd mye fint og tenkte jeg skulle dele det med dere, dersom dere velger å dra til Budapest. 

Severdigheter:

Heroes square (Hósok tere)
Statuene befinner seg rett ved byparken og er en av de mest besøkte stedene i Budapest. Det ligger mye historie bak statuene som jeg ikke kan, men hele stedet ble gjennoppbygget etter den andre verdenskrig. Statuene skulle representere historiske personer som var med å kjempe for frihet. Verdt å besøke.


Elizabeth brua (Erzébet híd)
Her får du en fin utsikt av Donau brua, frihetsstatuen på toppen av Buda siden og viktige bygninger langs Buda og Pest siden. Denne brua er den nyeste brua av de 3 bruene som er de "største." Chainbridge (Széchenyi lánchíd) 
Denne brua er den mest kjente i hele Budapest. Her kan man blant annet se slottet, parlamentbygningen og fiskebastionen. Utrolig fint å være der på kvelden, når det er mørkt. Denne brua må dere besøke når dere er i Budapest!

Parlamentbygningen i Budapest (Országgyűlés)
Bygningen ligger på Pest siden og er også en av de mest besøkte landemerkene i Budapest. Jeg synes bygningen er mye finere enn Stortinget og parlamentbygningen er svær! Jeg tror det er 199 representanter som blir valgt hvert år og dermed jobber i det svære bygget. Kjempe fint å se på kvelden. Love lock tree i Elisabeth parken ( Erzébet ter)
Alle har vel sett disse broene der folk erklærer sin kjærlighet til hverandre ved å inngravere navnene til sin kjære, henger låsen på brua og kaster nøkkelen i elv osv? I Budapest har de ikke en slik bro, men noe så smart som et tre. Kjærlighetstreet kan man finne i Elisabeth parken, rett ved hovedgata Vací utca. Det var mange hengelåser som man kunne se, rundt treet. Kjempesøtt å se. Kanskje du og din kjære ønsker å feste hengelås med deres navn på gjerdet omringet av treet? Shopping:

Den første kvelden dro vi en rask tur innom et stort senter som heter Westend center. Senteret ligger på Pest siden og ligger nærme togstasjonen. Uheldigvis skulle butikkene til å stenge, da jeg og kjæresten min kom dit, så derfor har jeg ingen bilder fra det senteret. Men her har de Zara, GANT, Michael Kors, HM, Berskha, Pull & Bear og mange andre butikker. Dette senteret er verdt å besøke for du finner masse fint her!

Vací utca
Foretrekker du å se i butikker, er hovedgata Vací utca det rette for deg. Her har de en haug med butikker, langs veien på begge sider. Her finner man blant annet Lush, Womans secret, Marks and Spencer og andre motebutikker. Det er veldig folkelig, så jeg ville ha passet ekstra nøye på vesken min for det er veldig mye fattigdom i Ungarn og det finnes mange lommetyver i Budapest.

 

Vörösmarty torget (Vörösmarty tér)
Litt lenger bort fra hovedgata finner du Vörösmarty torget. Her finner du blant annet Gerbeaud Café som har de beste makronene og masse god ungarsk mat og bakeriverk. Ellers så ligger også Berskkha, Pull and Bear, HM, New Yorker, Stradivarius og butikken Heaven Store som har de beste merkeveskene og tilbehør. På hjørnet finner man også Starbucks. Dette torget likte jeg veldig godt fordi det var så koselig og omgivelsene var herlig.

"

Anbefalte spisesteder:

Pest Buda Bistro restaurant
Den første kvelden i Budapest valgte jeg å spise ekte ungarsk mat.. Valget falt for Pest Busta Bistro restaurant som ligger på Buda siden ved slottet. Her får man servert masse god ungarsk mat og både mat og drikke var super billig! Jeg betalte ca. 25 kr for en halvliter. Sykt billig! Det eneste minuset var at hovedrettene var veldig små, så man får ikke mye for pengene akkurat. Dessuten satt det en mann på restauranten som spilte på trekkspill og spilte sanger om og om igjen. Sykt irriterende. Det blir ikke noe ro på restauranten føler jeg. Utenom det, var det en grei restaurant. 

És Bisztro
Den siste kvelden dro jeg på en restaurant som ligger veldig sentralt, på Pest siden. Jeg ville spise ungarsk mat, men endte med noe helt annet. Likevel, har és Bisztro både ungarsk mat og type amerikansk mat med biff, sandwich og hamburger. Du finner És Bisztro rett ved Kempinski Hotel Corvinus. Restauranten ligger i samme bygg som hotellet og ligger ved Vörösmarty torget. Veldig hyggelig og trivelig sted. Desserten var kjempe god. Spiste deres berømte sjokolade dessert. Veldig fornøyd med denne restauranten og mener det er verdt å besøke for å spise middag, når man er i Budapest. Helt ok pris og veldig hyggelige servitører. Tommel opp! 

Om dere befinner dere på Elisabeth parken (Erzébet ter) må dere ta dere en tur innom Chez dodo macaron. Her finner dere de beste makronene i hele Budapest. Caféen er innredet i lyse farger med rosa vegg og fuglemotiv på veggene. Caféen er ganske liten, men de har masse utvalg av bakerivarer, kaffe, juice og smoothie. Jeg tok ingen bilder på caféen fordi det var altfor mange mennesker der inne. Det som er dumt er at utvalget av makroner varierer fra dag til dag og det er ikke sikkert at man kan kjøpe de samme makronene fra dagen før. Men de selger noen av de faste makronene hver dag.. Ellers så er makronene sykt gode og har en naturlig smak. Anbefaler å kjøpe kaffe makronen fra Chez dodo. Mer info kan du finne her

Annet

16 kommentarer

Pudderdåsa

15.03.2015 klokka 20:42

Åh, har sykt lyst til å dra dit!

Medisinstudent

15.03.2015 klokka 21:46

Hei! Jeg deler rabattkoder til bl.a. Romwe, Sheinside, Forever21, Asos, Bath&Body Works og iHerb. Sjekk det ut, og del gjerne videre :)

Silje Eriksen

15.03.2015 klokka 22:02

For en float guide, har veldig lyst til å reise dit og det ser helt fantastisk ut :-)

Emma Olsen

15.03.2015 klokka 22:05

Takk for fine tips! :)

Marte Pettersen

15.03.2015 klokka 22:38

Ser og høres helt fantastisk ut!

Myasteni

15.03.2015 klokka 23:57

Heisann :)

Takk for de fine bildene :) Har selv vært i Budapest og trivdes så utrolig godt der. Kjempefint og god mat. Så anbefales sterkt å dra dit ja =)

Marian Revdahl

16.03.2015 klokka 08:37

Kjempebra innlegg!

Thao

16.03.2015 klokka 10:14

Marian Revdahl: Takk.

Rebecca Sætre

16.03.2015 klokka 11:02

Ser ut som du koste deg mye!:) Håper du får en fin dag i dag :)

For en flott guide!

Thao

16.03.2015 klokka 12:15

Maren Helgemo: Takk!

Thao

16.03.2015 klokka 12:32

Rebecca Sætre: Ha en fin dag du og :)

Thao

16.03.2015 klokka 12:32

Myasteni: Helt enig med deg!

Thao

16.03.2015 klokka 12:32

Marte Pettersen: Det var det.

Thao

16.03.2015 klokka 12:33

Silje Eriksen: Det bør du også :D

Thao

16.03.2015 klokka 12:34

Pudderdåsa: Da bør du dra! Er mye fint å se på i Budapest.

Skriv en ny kommentar