hits

Oppskrift på søtpotetpizza

28.04.2015
15:00

Her kommer det etterlengtede innlegget på søtpotetpizza oppskrift. Det var mange som hadde lyst til at jeg skulle dele oppskriften. Jeg fulgte oppskriften til Linda Stuhaug. Bloggen og Innlegget hennes kan du finne her. Jeg gjorde noen endringer, brukte ikke havremel, men malte havregrynet i en foodprocessor. Da brukte jeg bare 100 g havregryn (de store.) Deigen min ble så kompakt at jeg brukte 2 egg istedenfor ett.  Søtpotetene kokte jeg, så jeg bakte dem ikke i mikrobølgeovnen. Den blir mye bedre om man koker søtpotetene. Jeg brukte en oransje søtpotet, men funker også fint med en lys søtpotet. Du kan bruke valgfritt fyll, men jeg brukte sopp, løk, tomat, lettost og kyllingfilet.

For å gjøre bunnen så sprø som mulig, må bunnen være tynn så det gjelder å flate ut bunnen så mye som mulig. Blandingen, altså bunnen skal være klumpfri. Du kan enten velge å kjøre søtpotet i en foodprocessor eller bare mose den med en stavmikser. Med en søtpotet på 350 g + havremel fikk jeg en stor bunn. Nok til å spise flere ganger. Bunnen skal stekes i 200 grader i ca 20 minutter. Min ble sprø etter 20, men det er forskjellig fra ovn til ovn. Derfor må du bare prøve deg fram. Det er viktig at du lar bunne avkjøles litt når den er ferdig, før du legger på fyll og steker igjen. Ellers blir pizzaen veldig bløt og myk.  Jeg forhåndsstekte kyllingfileten raskt i stekepannen og hadde så fyllet over bunnen. Pizzaen er ferdig når osten har blitt gylden og fin. God appetitt!

Annet

7 kommentarer

- Line Eide

28.04.2015 klokka 15:08

Har prøvd å lage det samme, men mulig det var på en annen måte. Men utrolig godt!! :D

Synne Solheim

28.04.2015 klokka 18:08

Så godt ut😀

Emma Olsen

28.04.2015 klokka 18:30

Yummi! :) Prøvde meg på den her en dag! :P

Silje Eriksen

28.04.2015 klokka 18:39

Åh, det er bare noe av det beste jeg vet. Lagde det senest selv på fredag! :D

Line Cecilie Larsen

28.04.2015 klokka 19:05

naam!

Julie Storlien

28.04.2015 klokka 22:15

Mmm, så deilig :D

Egeo

29.04.2015 klokka 18:07

Å dette må jeg teste, det så utrolig godt ut

Skriv en ny kommentar