hits

Søtpotetpizza med en liten vri

11.02.2016
18:25


Hei. Etter en lang dag er det godt å komme hjem og lage en deilig middag. I dag ble det søtpotet pizza. Jeg elsker søtpotetpizza, men denne gangen valgte jeg å endre litt på oppskriften som jeg vanligvis bruker.  Jeg ble allerede mett av å spise to stykker så da har man mye til overs! Dessuten ble bunnen ganske sprø. Denne funker fett , derfor tenkte jeg at jeg skulle dele den med dere. 

Dere trenger:

▿ 1 stk Søtpotet 300-350 gram

▿ Havregryn, store 60 gram

▿ Sammalt grov hvetemel, 70 gram

▿ 1 egg

▿ Krydder til deigen ( jeg brukte løkpulver, vegetarisk buljong, salt og pepper)

▿ Tomatpuré

▿ Fyll (her er det bare å bruke fantasien sin og bruke det man liker. Jeg brukte i hvertfall spinat, Norvegia ost, kjøtt, mais, gressløk og litt løk)

▿ Ruccola

Fremgangsmåte:

Del søtpoten i to, kok dem opp i en kjele med vann helt til de blir møre. Kjør havregryn i en mikser, slik at du maler havregrynet. Fjern deretter av skallet på søtpoteten og mos den med en gaffel eller bruk en stavmikser. Hell søtpotet røren i en bolla sammen med hvetemel, krydder og egg og rør i deigen. Deigen skal ikke være altfor våt men litt kompakt. Smør deigen utover et bakepapir med en langpanne under. Her er det veldig viktig at bunnen skal være så tynn som mulig, slik at den blir sprø og god. Stek bunnen på 200 grader i ca. 15-20 minutter, avhengig av hvordan ovnen din fungerer, men 15 minutter holder for meg. Mens bunnen stekes kan du steke valgfri kjøtt eller fisk. Avkjøl bunnen etter den er ferdig og smør på tomatpuré. Deretter kan du fylle på med valg av grønnsak og fyll. Topp tilslutt pizzaen med ost. Stek pizzaen så videre i ovnen helt til osten har smeltet. Ha i ruccola og pizzaen er klar til å spises.

Jeg fikk fylt bunnen min på hele stekebrettet og valgte å fryse ned resten av pizzaen. Du kan enkelt steke den igjen etter å ha fryst pizzaen i ovnen. Den blir like god og sprø som da du lagde den. God appetitt!Annet

3 kommentarer

Snippen

11.02.2016 klokka 18:29

Dette hørtes veldig godt ut :D Håper du har en flott kveld! Feel free til å ta en titt innom bloggen min og følge den :)

Thao

11.02.2016 klokka 20:05

Snippen: Ja, det var det! Takk i likemåte. :)

eveliin

11.02.2016 klokka 19:13

Nam den så kjempe god ut

Skriv en ny kommentar