hits

Juleferie & smoothie bowl

16.12.2016
11:28

God morgen.
Nå har jeg ikke oppdatert på en stund, grunnet til eksamener. I går fullførte jeg den aller siste eksamenen for dette semesteret. Etter å ha forsvart semesteroppgaven min gikk jeg ut av eksamenslokalet med et stort glis. Før jeg gikk inn var jeg så nervøs og under eksamen forsnakket jeg meg ganske mye. Det gikk veldig dårlig, følte jeg. Likevel ante jeg ikke at jeg skulle gå en karakter opp og da jeg fikk vite dette hadde jeg nesten lyst til å gråte av glede foran en smilende og hyggelig sensor og eksaminator. Dagen før muntlig eksamen var jeg i ferd med å møte veggen. Jeg var dødssliten, hadde sovet veldig lite og stresset med pensum. Hvordan i alle dager skulle jeg klare å lære meg et halvårs pensum på én uke? Uken før hadde jeg nemlig en annen muntlig eksamen. Men i går var jeg så nervøs at det tok nesten knekken på meg. Herlighet, jeg stresset for ingenting. Nå er jeg verdens lykkeligste student og nå tar jeg meg en velfortjent juleferie!

Jeg runder av her med bilder av frokosten min som er en smoothiebowl. Nå skal jeg bruke hele helgen til å pakke tingene mine, for jeg flytter ut av hybelen på søndag. Da bærer det hjem til Oslo. God helg dere.

Annet

Sephora haul

29.08.2016
18:09

Når jeg er i utlandet er det en selvfølge at jeg kjøper sminke. Kjøpte meg noe sminke fra Sephora. Blant annet Dior extase mascara, foundation Ultra HD fra Make Up Forever, blush sett i fargen rebelle, mascara fra Clinique, milk chocolate bronzer fra Too faced, photo finish primer fra Smashbox, foundation kost og pro pencil fra Anastasia. Hittil er jeg veldig fornøyd med både foundation og bronzer fra Too faced. Solpudderet lukter sykt godt. Fargen er helt nøytrale og ser naturlig ut i ansiktet med både foundation og solpudderet. Veldig fornøyd med kjøpet! Andre som bruker noen av de samme produktene som meg og er fornøyde?

Annet

Nye treningssko

14.08.2016
16:15


Hei! Nå er jeg hjemme fra en liten syden ferie i Portugal. Vet ikke om jeg har nevnt det på bloggen, men dro dit på ferie. Har fått slappet av, solt meg masse og kost meg. Har også fått kjøpt meg nye Nike sko som jeg skal bruke som treningssko til å løpe ute med. Mine gamle Nike sko har blitt slitt og det er hull i skoene. Da var det på tide å kjøpe nye sko. Det er vel likevel greit, de er jo tross alt 4 år gamle. Ønsket noen knæsje Nike sko og fant disse. Er ikke de kule? Veldig behagelige å gå i og veldig lette sko. Vi blogges!
 

Annet

Wanderlust, where to settle down?

11.06.2016
15:39

I løpet av denne sommerferien er jeg nødt til å bestemme meg om jeg skal dra på utveksling og hvor. Jeg legger ikke skjul på at jeg er en person som elsker å reise og utforske ulike kulturer og miljøer. Etter at jeg kom hjem fra USA og hadde vært der i et år ble jeg sulten. Sulten på noe mer og lysten til å utforske mer av verden ble større. For noen uker siden falt det for meg, hvorfor ikke dra på utveksling til Spania? Målet mitt med utvekslingsoppholdet er å oppleve en annerledes kultur gjennom en deltakelse på et spansk universitet. Jeg kan jo litt spansk fra før så hvorfor ikke forfriske kunnskapene mine? Jeg har blitt så lei av USA og ønsker ikke å dra på utveksling til et engelsktalende land fordi det finnes så mye mer enn "London". Selvsagt kan jeg dra til Australia, Irland, Storbritannia osv. på ferie men det blir en annen ting å studere ved et spansk universitet med spanske studenter. Jeg har kanskje da behov for å lære meg å snakke bedre spansk og dessuten har jeg en venn som bor i Spania så hvorfor ikke gripe sjansen?

                                                                          ●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●

Så kommer det til det vanskeligste valget, hvor i Spania da? Mulighetene er så mange. Barcelona, Sevilla, Malaga eller Valencia? Jeg har vært i Madrid før, så å studere i Madrid er helt uaktuelt. Barcelona står høyest på listen men ulempen er katalansk. Jeg har ikke bruk for å lære meg katalansk og undervisningen ved mange av universitetene foregår på katalansk. Kunne ha tenkt meg å bo i Sevilla, men ønsker å bo på kysten. Malaga er et alternativ men jeg tror nok at befolkningen i Malaga prater andalusisk? Valencia vil jeg også bosette meg i, men det negative er at befolkningen der prater valensiansk, med andre ord dialekt. Jeg har et stort dilemma og jeg klarer ikke å bestemme meg. Noen som vil komme med sine synspunkter og hjelpe meg litt?

Alle bildene er tatt fra weheartit
 

Annet

Tips til å lykkes på eksamen

19.05.2016
14:16

God mandag. Jeg tipper at det er mange studenter som sitter inne på rommet i kollektiv eller hjemme og pugger døden til eksamen som er om bare noen få dager. Jeg er heldigvis ferdig med skriftlig eksamen og tenkte jeg skulle dele noen tips om hvordan man overlever på skriftlig eksamen uten å stryke. Det å måtte kunne et halvt års pensum med flere bøker og kompendium er ikke bare bare. Dessuten har man bare 6 timer på å skrive for hånd, alt man kan og det er ikke sikkert at man får tid til å skrive ned alt. Men noen tiltak gjør det enkelt for deg å få en stå karrakter.


1.Lag en plan for økten
Før du setter deg ned for å lese i pensum eller kompendier må du lage deg en plan for hva målet ditt er med økten. Er det å forstå pensum, gå i dybden på alt eller pugge de viktigste tingene slik som teorier, hovedpersoner osv.? Når du har satt deg et mål, skriv det ned på et papir slik at du husker hva du skal se etter.


2. Bruk nedtelling og ta pauser.
Det er utrolig kjedelig å lese 350 ++ sider på noen få timer. Du ender med å lese uten å forstå hva du egentlig leser om. Derfor er det greit å kunne bruke en time eller en halv time på å lese intensiv der hvor du virkelig setter deg inn i fagstoffet. Etter en time kan du ta 15 minutters pause også fortsette videre på å lese. Det er viktig med pauser, hvis ikke ender du bare opp med å dette ut av fagstoffet og du får kanskje ikke med deg de viktigste tingene mens du leser.

3. LEGG FRA DEG MOBILTELEFONEN
Telefonen din kan ta hele oppmersomheten din mens du skal lese til eksamen. Det ender kanskje med at du tilbringer mer tid på å surfe på nett, Facebook eller Instagram istedenfor å lese på pensum. Det kan være vanskelig for mange å legge fra seg telefonen, men et tips er å deaktivere telefonen din slik at den ikke kan åpnes før om 30 minutter eller en time. Hvis du for eksempel leser i stua, kan du legge telefonen din på soverommet. Du trenger den ikke nå!

4. Arbeidssted
Hvor jobber du best med skolearbeid, hjemme eller på skolen? Selv liker jeg å sitte på Høgskolens bibliotek der det er lyst og stille. Jeg konsentrerer meg mye bedre når det ikke er noen rundt meg som leker, skriker og styrer med gressklipperen i hagen. Men det er også greit å sitte hjemme, der du har tilgang til å lage god mat når du vil og være helt alene. Dette er litt forskjellig fra person til person hva man selv liker. Man kan jo også kombinere ved å tilbringe noen dager på skolen og resten hjemme?

5. Koble av
I eksamenstiden er det tungt å tilbringe flere uker med kun å lese til eksamen. Det er utrolig viktig å ta noen pauser der du kanskje tar deg en løpetur, går uti skogen, ta deg en kopp kaffe med venner, dra på kino osv. Da vil det være lettere for deg å komme tilbake med mer fokus og lesingen blir mer effektivt.

6. Bruk post-it lapper og noter underveis
Hvis du har noen post-it tilgjengelig, bruk dem. På lappene kan du f. eks skrive hvor mange kapitler som er pensum, slik at du kan dele opp antall sidetall og kapitler. Dette gjør også lettere for meg å huske at jeg ikke skal lese mer enn det jeg må gjennom. Dersom du har flere ulike farger, bruk de også. Mens du leser kan du notere korte stikkord på disse lappene og feste de på veggen slik at det blir systematisk. Dersom du også har markeringstusjer bruk dem på stikkordene. Du vil få en bedre oversikt over hva som er viktig å huske.

7. Lag tankekort
Dette er et veldig veldig viktig punkt og hjalp meg ekstremt mye under forberedelsestiden. Bruk flere A1 ark, fest dem sammen til en stor plakat og heng den opp på veggen. Deretter fører du på stikkord, sett ord og uttrykk i sammenheng med hverandre. Dette gjør at du lett husker pensum og hva du kan bruke. Skriv ned mens du leser og se om du kan koble sammen ulike teorier og hovedpersoner med hverandre. Passer disse to tingene sammen? Hva har de til felles, hva er forskjellen? Ekstremt viktig! Disse tiltakene vil hjelpe deg mye før eksamen.

Når det gjelder eksamen som inneholder formeler, matte osv. Vil ikke det å sette i sammenheng med hverandre hjelpe. Det eneste som hjelper er å pugge måten å regne på og ulike formeler.

8. Få deg nok søvn
Som student er man alltid oppe lenge og ser på serier. Kutt dette ut, legg deg tidlig slik at du våkner opp uthvilt. Pass på at du våkner opp i god tid før du skal på skolen eller skal starte med å lese og bruker den brukbare tiden på å gjøre fornuftige ting.

Så håper jeg tipsene faller i smak og masse lykke til på eksamen til de av dere som har det!

Annet

Forsmak på sommerferie

11.05.2016
16:50

God dag. Før jeg dro hjem til Oslo bestemte jeg meg for å lage sunne, grove muffins med eple & kanel og blåbær meg mandler. Nam! De ble ganske gode. Jeg hadde litt til overs og tok med meg resten til bussturen.

Nå er jeg i hvertfall hjemme og det føles utrolig godt. Det er varmt og været kunne ikke ha væt bedre enn det er i dag, med sol. En liten forsmak på sommerferien. Det er deilig å bli ferdig med medievitenskapseksamen for jeg trenger ikke å tenke på det og føler meg veldig lettet. Nå er det kun hjemmeeksamen igjen som står på planen, men heldigvis er den om noen uker. Nå skal jeg sitte ute på balkongen og sole meg. Ha en fin dag!

Annet

Oppskrift på sjokoladepannekaker

25.04.2016
13:55

God dag. I dag lagde jeg meg pannekaker til frokost og tenkte jeg skulle dele oppskriften med dere, siden noen av dere hadde etterlyst dette. Disse er både sunne og mettende. Med denne oppskriften får man ca. 7 stk pannekaker.

Til sjokoladepannekakene trenger man:
∘ 1 stk moden banan
∘ 3 egg
∘ 2 ss sukrin
∘ 50 g havremel (hvis du tar havregryn kan dette males til havremel)
∘ 50 g sammalt hvete grov
∘ 1/2 ss vaniljesukker
∘ 2 dl oatly havremel, sjokolade
∘ 1 ts kardemomme
∘ 1/2 ts bakepulver
∘ 1/2 ts bakekakao
∘ Litt salt
 


Fremgangsmåten:
Bland alle ingrediensene sammen i en bolle og la røren svele i 10 minutter. Stek pannekakene på middels varme i noen minutter. Pannekakene er klar til å spise! Ha en fin uke.


Annet

Søtpotet fries med hummus og ørret

18.03.2016
18:28
God kveld. Nå har jeg akkurat laget meg middag som bestod av hummus, søtpotet fries med ørretfilet. Det ble en lett og enkel middag i dag og gadd ikke å bruke lang tid på å lage, da jeg har altfor mye å gjøre før jeg skal ta bussen hjem til Oslo i kveld. Jeg brukte veldig lite olje på potetene og derfor ble meste avparten brent. Uff, kjipt. Men det gjør meg ingenting. Jeg har allerede gått inn i ferie modus og jeg gleder meg sykt mye til å komme hjem igjen. Herregud, hvor deilig det skal bli. God helg folkens.

Annet

En anbefaling

17.03.2016
16:41
Nå dere, nå er det søren meg påskeferie! Jeg har ventet til denne dagen så lenge og har faktisk hatt nedtelling til ferie og endelig kan jeg slappe av og psute lettet ut. Det skal bli deilig å komme hjem til min kjære storby. Jeg har fått avsmak av å være i bygda og det er så herlig å komme bort herifra samt alt som har med skole å gjøre. Jeg reiser hjem i morgen og skal være hjemme i 2 uker.

Uansett, så har jeg byttet til vanlig melk med havremelk. Tenkte jeg skulle anbefale dere om "Oatly" produktene. Oatly havremelk finnes med vanlig og sjokoladesmak. Jeg vet at i Sverige har de også med appelsinsmak. Disse må prøves! Havremelken smaker som soyamelk og inneholder kun 0,5 % fett, mens havremelk med sjokolade smak har 1.5 % fett. Å bruke havremelk i kjøleskapsgrøt og chiapudding smaker bedre enn når man bruker vanlig melk. Dessuten inneholder ikke oatly så mye kalorier heller. Håper dere likte innlegget.

Annet

Bursdagsantrekk

28.02.2016
15:17
God søndag. På fredag hadde jeg et lite vors hos meg der jeg inviterte noen venninner av meg og en kompis i klasen. Jeg hadde laget jellyshots, sjokoladekake og serverte snacks. Hadde blåst opp tall ballonger som dere ser over, de har blitt så populære. Kvelden ble vellykket og det var så koselig at alle mine venninner ville være med å feire med. Jeg ble sjokkert da jeg hadde fått roser og gave fra dem, noe jeg ikke hadde forventet i det hele tatt. Herregud, så søte venner jeg har. Blir så glad å tenke på at de er så gode og snille. Herlige mennesker. Vel, nå er jeg så godt som 21 år, og det innebærer mye ansvar. Foruten om det, føler jeg meg så gammel allerede. Tenk at jeg er halvvei 42. Haha. Denne dagen skal jeg bruke på å slappe av og gå en tur i det fine været i Oslo. Mandag er det fullt kjør igjen, da jeg har masse skolearbeid å få unnagjort. Kos dere i dag.
 

Annet

Søtpotetpizza med en liten vri

11.02.2016
18:25


Hei. Etter en lang dag er det godt å komme hjem og lage en deilig middag. I dag ble det søtpotet pizza. Jeg elsker søtpotetpizza, men denne gangen valgte jeg å endre litt på oppskriften som jeg vanligvis bruker.  Jeg ble allerede mett av å spise to stykker så da har man mye til overs! Dessuten ble bunnen ganske sprø. Denne funker fett , derfor tenkte jeg at jeg skulle dele den med dere. 

Dere trenger:

▿ 1 stk Søtpotet 300-350 gram

▿ Havregryn, store 60 gram

▿ Sammalt grov hvetemel, 70 gram

▿ 1 egg

▿ Krydder til deigen ( jeg brukte løkpulver, vegetarisk buljong, salt og pepper)

▿ Tomatpuré

▿ Fyll (her er det bare å bruke fantasien sin og bruke det man liker. Jeg brukte i hvertfall spinat, Norvegia ost, kjøtt, mais, gressløk og litt løk)

▿ Ruccola

Fremgangsmåte:

Del søtpoten i to, kok dem opp i en kjele med vann helt til de blir møre. Kjør havregryn i en mikser, slik at du maler havregrynet. Fjern deretter av skallet på søtpoteten og mos den med en gaffel eller bruk en stavmikser. Hell søtpotet røren i en bolla sammen med hvetemel, krydder og egg og rør i deigen. Deigen skal ikke være altfor våt men litt kompakt. Smør deigen utover et bakepapir med en langpanne under. Her er det veldig viktig at bunnen skal være så tynn som mulig, slik at den blir sprø og god. Stek bunnen på 200 grader i ca. 15-20 minutter, avhengig av hvordan ovnen din fungerer, men 15 minutter holder for meg. Mens bunnen stekes kan du steke valgfri kjøtt eller fisk. Avkjøl bunnen etter den er ferdig og smør på tomatpuré. Deretter kan du fylle på med valg av grønnsak og fyll. Topp tilslutt pizzaen med ost. Stek pizzaen så videre i ovnen helt til osten har smeltet. Ha i ruccola og pizzaen er klar til å spises.

Jeg fikk fylt bunnen min på hele stekebrettet og valgte å fryse ned resten av pizzaen. Du kan enkelt steke den igjen etter å ha fryst pizzaen i ovnen. Den blir like god og sprø som da du lagde den. God appetitt!Annet

Nytt i

10.11.2015
16:19


For noen dager siden dro jeg til Sverige og var innom Bikbok bare for å kikke på klær. Jeg fant denne stilige skinntightsen i militærgrønn farge til en billig pris og da måtte jeg slå an! Jeg er veldig fornøyd med tightsen og den er så behagelig og god å ha på seg. Etter mye mas fra mamma sin side om at jeg måtte kjøpe meg nye sko, fikk jeg kjøpt meg et par nye høstsko. Mamma mente at jeg ikke kunne gå i Converse året rundt. Skoene og tightsen ble med meg hjem. Hva synes dere?

Annet

Holzweiler vs. FWSS

01.11.2015
15:56

God ettermiddag!

Endelig har November måneden kommet og det betyr kalde, mørke dager. Snøen begynner smått å komme og det gjelder å pakke seg inn i varme klær samt vintersko og en deilig, tykk og varm jakke. Jeg har lenge tenkt til å investere et nytt skjerf. Jeg velger å kjøpe et dyrt produkt, muligens fordi kvaliteten er mye bedre. Kvalitet fremfor kvantitet. Denne gangen står det mellom Holzweiler skjerf og FWSS. Prisen for Holzweiler skjerfet som jeg vil ha koster 999 kr. FWSS skjerfet jeg vil ha koster 899 kr. Jeg er usikker på hvilket skjerf jeg kommer til å kjøpe. Derfor vil jeg gjerne høre deres mening. Hvilket skjerf synes dere er finest? Å ha et varmt skjerf er veldig viktig for meg, for jeg vil jo ikke fryse om vinteren. 


FWSS Ecstacy wool skjerf i fargen Cuban sand HERFresia Grids skjerf i fargen grey HER

Annet

Ubrukt passholder & bagasje-tag fra Victoria's secret selges

08.06.2015
18:32


Dere husker vel at jeg dro til Budapest i februar i år? På vei hjem, dro jeg innom Victoria's secret butikken på flyplassen i Budapest og kjøpte meg denne passholderen og luggage taggen. Nå til ettertid, angrer jeg litt på at jeg kjøpte den for jeg har ikke bruk for den. Derfor selger jeg den og denne kan bli din! Jeg har lagt ut en annonse på finn og du finner den HER. (Denne er en annonse link men jeg får ikke noe penger for å skrive dette innlegget.) Ny pris: 59 euro, ca 521 kr selges for 470, men kan også selges for 450 kr. Ha en fortsatt fin dag!

Annet

Must have i solen

26.05.2015
16:43


Nå nærmer sommeren med stormskritt og det begynner å bli varmere. Skal man til syden eller bare sole seg hjemme, er det viktig å beskytte seg om solen. Disse produktene bruker jeg dersom jeg skal sole meg.

Cosmica dagkrem for ansiktet: Brukes som fuktighetskrem. Veldig kjekt å ha, før man påfører solkrem.

Cosmica Active sol mousse: Solkrem som er veldig lett å påføre og brukes på hele kroppen. Egner seg både bra om man ligger rolig eller trener ute i solen. Den er vann og svetteresistens og inneholder ingen parabener. 

Cliderm Light & matifying solkrem: En solkrem som man må pumpe for å få ut solkrem. Inneholder antioksidanter, Vitamin C og Q10. Har både UVA og UVB beskyttelse.

Harmoni aftersun: Beroligende lotion med Aloe vera som gjør huden myk og glatt etter en dag i solen. Nyttig om man har blitt solbrent. Produktet er svanemerket og miljøvennlig.  

Annet

Daniel Wellington klokke

23.05.2015
16:41

(Innlegget inneholder annonselenk)Da var det på tide å lage et innlegg om mote og trend. Jeg har vært fan av klokkene til Daniel Wellington i en god stund. De har en fin, ren og enkel stil samtidig som at klokkene ikke er så dyre. Disse klokkene passer like bra på jobb, i hverdagen eller ved andre anledninger. Det jeg liker med klokkene, er at man kan bytte reim når som helst. Både praktisk og smart for min del, dermed kan man variere med ulike reim. Dette passer spesielt bra, dersom jeg har på meg et antrekk som passer best med en skinnreim, mens jeg en annen dag har på meg et antrekk som inneholder fargerike klær kan bytte til en reim med farger. Klokken dere ser over heter Classy Bristol i roségull. 

Nå har Daniel Wellington en sommer kampanje der du kan få en gratis NATO reim (de med farger) ved kjøp av en valgfri Classic lærklokke. Hvor bra er ikke det at man får en gratis reim med på kjøpet? Disse er enkle å skifte ut og du får med deg bruksanvisningen som viser hvor enkelt det er å bytte reim. Klokkene finnes både i roségull og i sølv. Tilbudet finner du HER

Annet

Oppskrift på søtpotetpizza

28.04.2015
15:00

Her kommer det etterlengtede innlegget på søtpotetpizza oppskrift. Det var mange som hadde lyst til at jeg skulle dele oppskriften. Jeg fulgte oppskriften til Linda Stuhaug. Bloggen og Innlegget hennes kan du finne her. Jeg gjorde noen endringer, brukte ikke havremel, men malte havregrynet i en foodprocessor. Da brukte jeg bare 100 g havregryn (de store.) Deigen min ble så kompakt at jeg brukte 2 egg istedenfor ett.  Søtpotetene kokte jeg, så jeg bakte dem ikke i mikrobølgeovnen. Den blir mye bedre om man koker søtpotetene. Jeg brukte en oransje søtpotet, men funker også fint med en lys søtpotet. Du kan bruke valgfritt fyll, men jeg brukte sopp, løk, tomat, lettost og kyllingfilet.

For å gjøre bunnen så sprø som mulig, må bunnen være tynn så det gjelder å flate ut bunnen så mye som mulig. Blandingen, altså bunnen skal være klumpfri. Du kan enten velge å kjøre søtpotet i en foodprocessor eller bare mose den med en stavmikser. Med en søtpotet på 350 g + havremel fikk jeg en stor bunn. Nok til å spise flere ganger. Bunnen skal stekes i 200 grader i ca 20 minutter. Min ble sprø etter 20, men det er forskjellig fra ovn til ovn. Derfor må du bare prøve deg fram. Det er viktig at du lar bunne avkjøles litt når den er ferdig, før du legger på fyll og steker igjen. Ellers blir pizzaen veldig bløt og myk.  Jeg forhåndsstekte kyllingfileten raskt i stekepannen og hadde så fyllet over bunnen. Pizzaen er ferdig når osten har blitt gylden og fin. God appetitt!

Annet

Pineapple whipped ice cream

24.04.2015
21:12


God kveld. I disse dager har jeg vært på jobb og har ikke hatt noe energi til å legge ut noen innlegg. Jeg blir så utrolig sliten og trøtt etter jobb at jeg bare vil slappe av og se på film i senga. Men skal prøve å legge ut innlegg som kan publiserer på forhånd. Takk for alle kommentarer jeg har fått. Jeg ser alle men rekker ikke å svare på alle.

Har noen av dere enten vært på six flags i USA eller Dole plantation i Oahu, Honolulu i Hawaii? Da har dere sikkert fått med dere deres berømte Dole pineapple whipped ice cream. Jeg elsker den iskremen og må spise den hver gang jeg er i USA. Det er verdens beste is og bedre is må du lete lenge etter. For noen dager siden bestemte jeg for å lage en sunnere versjon av pineapple whipped ice cream. Det jeg gjorde var å skjære 6 biter med fersk ananas, frøs de i par timer i fryseren. Deretter hadde jeg ananas bitene oppi i en blender sammen med 2 ts med sukrin gold, en skvett med melk, 2 ts limesaft og 1/2 ts vaniljesukker. Alt dette kjørte jeg sammen i blenderen til en luftig og en litt tykk blanding. Fikk 2 store porsjoner ut av det. Opprinnelig bruker man kremfløte i isen, men jeg droppet det. Håper det frister!

Annet

Produktanbefaling: Smashbox primer

21.04.2015
14:35


Tenkte jeg skulle tipse om et knallbra produkt og dette er min ærlige mening. Ligger ikke noe bak i det, for produktet holder det det lover. Mange har vel sikkert hørt om Smashbox sine primer? Jeg har prøvd ut Smashboc photo finish foundation primer light i en måned nå. Mange har sikkert den samme primeren som jeg har, eller så er det mange som vurderer å kjøpe et. Etter å ha lest innlegget, håper jeg flere er positivt til primeren. Den jeg har er matte, uten shimmer eller glans noe som passer perfekt for meg, siden jeg ønsker å ha naturlig sminke på meg, uten at hele ansiktet skal glinse. 

Beholderen er på 30 ml, praktisk å ha med på reise. Det som er bra med primeren, er at den er fritt for olje, så slipper kan å stresse med å påføre et klissete produkt på ansiktet. Jeg smører aller først fuktighetskrem på huden og deretter primeren. Den skal hjelpe mot kviser og holde sminken din lenge. Primeren har en hvit- gjennomsiktig farge men den blir gjennomsiktig når du påfører den på ansiktet. Den er også lett å få av på fingerne etter påføring og huden din holder fuktigheten. Alt i alt, er dette er lovende produkt som er lettvint å bruke. Jeg merker stor forskjell på de gangene jeg bruker sminke med primer og uten. Det er ikke alltid jeg blir fornøyd med å bruke sminkeprodukter, men denne er et must! 

+ Inneholder vitaminer ( Vitamin C)

+  Huden holder fuktigheten

+ Lett å påføre, lett å fjerne kremen fra fingerne 

+ Trekker seg fort inn i huden

+ Primeren inneholder ikke parabener

 

- Lukter ikke godt

- Kommer lite ut av tuben

- Huden ser ikke mykere ut, men den kjennes mykt ut

Annet

Lene Orvik kolleksjon

15.04.2015
18:38


 (Bilder tatt fra leneorvik.no) Noen flere som gleder seg til lanseringen av kolleksjonen til Lene Orvik? Wææ, er så spent. Jeg skal jo på før lanseringen i morgen, i Oslo på Bikbok og tenker å kapre meg den lyse eller svarte skinnbuksen og jeansen. Det er så mange fine plagg. Blomster skjørtet likte jeg også veldig godt. Noen plagg som falt i smak for deg?

Annet

En liten treningsøkt

13.04.2015
17:03


Du vet den følelsen du får når du akkurat har tatt deg en lang løpetur, fullført turen uten noen problemer? Den følelsen får jeg hver gang jeg har tatt meg en treningsøkt. Det er så deilig å løpe ute i naturen med musikk i ørene som får deg motivert til å løpe enda mer! Målet mitt nå er å få en fastere kropp og med litt mer muskler. Trener nå kondisjon og styrke. Skal klare dette. 

Annet

Oppskrift på mango sorbet is

08.04.2015
14:41

Ettersom det var flere av dere som ville ha oppskrift på hjemmelaget mango sorbet is, deler jeg oppskriften med dere. Det er veldig enkelt å lage den og du kan ha isen i fryseren i flere dager. Her gjelder det å lage en stor porsjon som du kan ha liggende! Man kan ha oppi banan også, men jeg droppet dette siden jeg er allergisk mot bananer.

Det du trenger til å lage en liten krukke med sorbet is: ( tilsvarer 2 porsjoner) 

⇢ En stor moden mango

⇢ 4 skiver med fersk ananas

⇢ 2 modne bananer (Kan sløyfes) 

⇢ Bær til pynt

 Fremgangsmetoden:

Kutt Mango, ananas og bananer i biter og legg de i fryseren i et par timer, til de har blitt litt frosne. Hell deretter alt oppi en blender og kjør blenderen på full styrke til en glatt masse. Den skal være en smidig og luftig blanding. Om du ønsker til kaldere is, kan du legge blandingen tilbake i fryseren i et par timer. Topp deretter isen med masse bær. Nyt isen med en god følelse!
 

Annet

Oppskrift på sunne havrevafler

28.03.2015
17:20

Etter jeg la ut et innlegg om de sunne havrevaflene som jeg lagde for noen dager, var det flere som ville at jeg skulle legge ut oppskriften. Her kommer den! Jeg fikk ca. 6 vaffelplater og det skal være mer enn nok synes jeg, derfor er denne oppskriften til ca. 6 vafler.


Det du trenger til å lage sunne havrevafler:

∞ 2 egg

∞ 3 dl melk (Her må du nesten se an med røra)

∞ 1 dl store havregryn (Husk å male havregrynet først)

∞1/2 ts kardemomme

∞ 1 dl sammalt grov hvete

∞ 1/2 ts vaniljesukker

∞ 1/4 bakepulver

∞ 2 SS mager kesam

∞ Bær (Jeg brukte blåbær, jordbær men du kan bruke all slags bær)

∞ Kokosmasse

∞ Hakkete nøtter

Fremgangsmåte:
Hell ingrediensene i en bolle. Bland alt det tørre sammen, og tilsett resten av ingrediensene. Rør i røra til røren blir glatt og smidig. Den skal ikke være klumpete, men heller ikke rennende. La røren svelle i minimum 30 min. Etter det, er det bare å steke de på vaffeljernet. Tilslutt topper du vaflene med ferske bær, hakkete nøtter og litt kokosmasse. God appetitt!

Annet

Snø og masse kaos

26.03.2015
22:01

Altså, hva er greia med at det skal snø så forbanna mye i Oslo, i Mars? Jeg blir bare trist av å se på det været. Ikke bare det , men det forskyver alle mine planer, møter og jobb.  Det er vår og det er snart April, så skal det plutselig snø så mye... Blir så oppgitt. 

Utenom det, merker jeg at det oppstår flere tekniske problemer på blogg.no Har dere merket at det ikke dukker opp noe, verken bilde eller tekst når man skal forhåndsvise innleggene sine på bloggen? Det er så latterlig teit, for jeg er veldig avhengig av å skrive tidsinnstilte innlegg pga. jobb og når man ikke en gang kan se innleggene sine før man publiserer dem, hjelper det ikke å gjøre noe. Andre enn meg som har det problemet?

Så har jeg det verste problemet på bloggen, jeg får ikke opp varsler på at noen har svart på kommentarene mine som jeg har skrevet til andre. Det er jo viktig å kunne se at noen har svart på mine kommentarer, spesielt når jeg f. eks har skrevet et spørsmål som kommentar til bloggere jeg er innom. Noen bør fikse det, snarest. Jeg har også sett på par blogg at når bloggeren svarer på kommentarer til folk, vises navnet deres på slutten mens selve kommentaren vises aller først? What?

Et mindre problem, men som har oppstått ganske lenge er at mitt profilbilde "avatar" vises ikke på bloggene til andre, når jeg kommenterer innlegget. Er det bare meg som opplever det? Det dukker opp bare en rute med en figur på, ikke profilbildet mitt. Det er ikke noe galt i designet mitt heller. Hva er problemet med blogg.no egentlig?  

Annet

Budapest guide

15.03.2015
20:35

Det var en som spurte om jeg kunne legge ut et innlegg om Budapest. En Budapest guide. I løpet av de 2 dagene i byen, fikk jeg opplevd mye fint og tenkte jeg skulle dele det med dere, dersom dere velger å dra til Budapest. 

Severdigheter:

Heroes square (Hósok tere)
Statuene befinner seg rett ved byparken og er en av de mest besøkte stedene i Budapest. Det ligger mye historie bak statuene som jeg ikke kan, men hele stedet ble gjennoppbygget etter den andre verdenskrig. Statuene skulle representere historiske personer som var med å kjempe for frihet. Verdt å besøke.


Elizabeth brua (Erzébet híd)
Her får du en fin utsikt av Donau brua, frihetsstatuen på toppen av Buda siden og viktige bygninger langs Buda og Pest siden. Denne brua er den nyeste brua av de 3 bruene som er de "største." Chainbridge (Széchenyi lánchíd) 
Denne brua er den mest kjente i hele Budapest. Her kan man blant annet se slottet, parlamentbygningen og fiskebastionen. Utrolig fint å være der på kvelden, når det er mørkt. Denne brua må dere besøke når dere er i Budapest!

Parlamentbygningen i Budapest (Országgyűlés)
Bygningen ligger på Pest siden og er også en av de mest besøkte landemerkene i Budapest. Jeg synes bygningen er mye finere enn Stortinget og parlamentbygningen er svær! Jeg tror det er 199 representanter som blir valgt hvert år og dermed jobber i det svære bygget. Kjempe fint å se på kvelden. Love lock tree i Elisabeth parken ( Erzébet ter)
Alle har vel sett disse broene der folk erklærer sin kjærlighet til hverandre ved å inngravere navnene til sin kjære, henger låsen på brua og kaster nøkkelen i elv osv? I Budapest har de ikke en slik bro, men noe så smart som et tre. Kjærlighetstreet kan man finne i Elisabeth parken, rett ved hovedgata Vací utca. Det var mange hengelåser som man kunne se, rundt treet. Kjempesøtt å se. Kanskje du og din kjære ønsker å feste hengelås med deres navn på gjerdet omringet av treet? Shopping:

Den første kvelden dro vi en rask tur innom et stort senter som heter Westend center. Senteret ligger på Pest siden og ligger nærme togstasjonen. Uheldigvis skulle butikkene til å stenge, da jeg og kjæresten min kom dit, så derfor har jeg ingen bilder fra det senteret. Men her har de Zara, GANT, Michael Kors, HM, Berskha, Pull & Bear og mange andre butikker. Dette senteret er verdt å besøke for du finner masse fint her!

Vací utca
Foretrekker du å se i butikker, er hovedgata Vací utca det rette for deg. Her har de en haug med butikker, langs veien på begge sider. Her finner man blant annet Lush, Womans secret, Marks and Spencer og andre motebutikker. Det er veldig folkelig, så jeg ville ha passet ekstra nøye på vesken min for det er veldig mye fattigdom i Ungarn og det finnes mange lommetyver i Budapest.

 

Vörösmarty torget (Vörösmarty tér)
Litt lenger bort fra hovedgata finner du Vörösmarty torget. Her finner du blant annet Gerbeaud Café som har de beste makronene og masse god ungarsk mat og bakeriverk. Ellers så ligger også Berskkha, Pull and Bear, HM, New Yorker, Stradivarius og butikken Heaven Store som har de beste merkeveskene og tilbehør. På hjørnet finner man også Starbucks. Dette torget likte jeg veldig godt fordi det var så koselig og omgivelsene var herlig.

"

Anbefalte spisesteder:

Pest Buda Bistro restaurant
Den første kvelden i Budapest valgte jeg å spise ekte ungarsk mat.. Valget falt for Pest Busta Bistro restaurant som ligger på Buda siden ved slottet. Her får man servert masse god ungarsk mat og både mat og drikke var super billig! Jeg betalte ca. 25 kr for en halvliter. Sykt billig! Det eneste minuset var at hovedrettene var veldig små, så man får ikke mye for pengene akkurat. Dessuten satt det en mann på restauranten som spilte på trekkspill og spilte sanger om og om igjen. Sykt irriterende. Det blir ikke noe ro på restauranten føler jeg. Utenom det, var det en grei restaurant. 

És Bisztro
Den siste kvelden dro jeg på en restaurant som ligger veldig sentralt, på Pest siden. Jeg ville spise ungarsk mat, men endte med noe helt annet. Likevel, har és Bisztro både ungarsk mat og type amerikansk mat med biff, sandwich og hamburger. Du finner És Bisztro rett ved Kempinski Hotel Corvinus. Restauranten ligger i samme bygg som hotellet og ligger ved Vörösmarty torget. Veldig hyggelig og trivelig sted. Desserten var kjempe god. Spiste deres berømte sjokolade dessert. Veldig fornøyd med denne restauranten og mener det er verdt å besøke for å spise middag, når man er i Budapest. Helt ok pris og veldig hyggelige servitører. Tommel opp! 

Om dere befinner dere på Elisabeth parken (Erzébet ter) må dere ta dere en tur innom Chez dodo macaron. Her finner dere de beste makronene i hele Budapest. Caféen er innredet i lyse farger med rosa vegg og fuglemotiv på veggene. Caféen er ganske liten, men de har masse utvalg av bakerivarer, kaffe, juice og smoothie. Jeg tok ingen bilder på caféen fordi det var altfor mange mennesker der inne. Det som er dumt er at utvalget av makroner varierer fra dag til dag og det er ikke sikkert at man kan kjøpe de samme makronene fra dagen før. Men de selger noen av de faste makronene hver dag.. Ellers så er makronene sykt gode og har en naturlig smak. Anbefaler å kjøpe kaffe makronen fra Chez dodo. Mer info kan du finne her

Annet

Vanilje chiapudding med blåbær, kiwi & mango

13.03.2015
12:56Etter jeg kjøpte chiafrø, har jeg brukt dette frøet ganske flittig. Denne gangen brukte jeg frøene til å lage en god chiapudding, noe som faktisk smakte veldig godt. Spiser denne til frokost sammen med juice før jeg drar på jobb. Derfor tenkte jeg at jeg skulle dele denne oppskriften med dere. For å lage chiapudding trenger dere tingene ovenfor på bilde. Slik lager dere chiapudding med en god vaniljesmak:

✴Hell oppi 2 dl av kokosmelk i et glass med lokk eller beger med et lokk. Du kan også bruke vanlig drikkeglass men husk å ta plastikkfolie over når du setter den i kjøleskapet. Du kan også bruke mandelmelk, soyamelk eller andre type melk. 
✴Ta så 1 1/2 SS med chiafrø, 1/3 ts vaniljesukker samt 1/2 SS med kokosmasse og ha i glasset med kokosmelk. Her kan man også bruke vaniljestang og legge vaniljefrø nedi blandingen. Rør godt om i blandingen, sett på lokket og legg glasset i kjøleskapet. La blandingen ligge over natten før du legger deg. 
✴ Før du spiser puddingen hakker du valnøtter (kan også bruke andre type nøtter), skjærer valgfritt frukt og bær opp i biter og topper puddingen med knuste nøtter, frukt og bær. Vips, så har du en god, sunn og deilig frokost. 

Annet

Feel good music

09.03.2015
22:25Jeg er mange av dem som er avhengig av å høre på musikk mens jeg trener. Spillelisten jeg hører på mest er vel type house musikk. Ellers så er det en blanding av pop,  rett og slett feel good låter som jeg elsker å høre på mens jeg får beina i gir. House spillerlisten min kan dere finne her på spotify, mens poplisten min kan dere finne her. Del gjerne spillelisten din, for jeg trenger å finne andre nye låter jeg kan høre på! 

Annet

Hvordan gjøre bloggen bedre

09.03.2015
14:03

Jeg tenkte jeg skulle lage et innlegg om hvordan man kan løfte opp bloggen sin enda mer og selvsagt er ikke alt dette noe fasit svar. Det kan hende at enkelte ikke er enig med meg, men dette er bare tips som jeg kommer med og som jeg mener er riktig. Tipsene kan også være til hjelp for mange av dere.

 Design:

- Design er det første jeg legger merke til når jeg går inn på en ny og ukjent blogg. Etter min mening, skal designet være enkelt, ryddig og lett å navigere. Teksten skal være lett å lese, med stor størrelse på skriften. Bakgrunnsfargene og fargen på teksten skal være lyse, ikke knæsj rosa eller neongrønn. Å gå for grå farge er det safeste.

- Jeg gidder heller ikke å lese videre på en blogg, der bloggen består av standard designet til selve blogg.no Test gjerne ut HTML og CSS koder, søk på gratisdesign på nettet eller steder der du får informasjon om HTML. Dersom du skal bruke gratisdesign som noen andre har laget, husk å les regler og vilkår før du tar i bruk designet. Viktig at det ikke noe feil i designet ditt, så det er lurt å se på designet ditt flere ganger, sjekk at alt er som det skal være. 

 Header:

Du må ikke ha en header som viser et bilde av deg, du kan også lage en header slik som jeg har gjort, med tekst og vector bilde. Men å ha en header som er avbildet av deg, gjør bloggen litt mer personlig. Jeg vil ikke gjøre bloggen personlig og derfor har jeg ikke bilde av meg selv.  Det kan hende at jeg endrer headeren min til bildeheader av meg selv senere. 

▽ Bildebruk:

- Her er det maange som legger ut litt mye forskjellig. Avhengig av hva slags blogg du har, forhold deg til det du tar bilder av. Eks: har du en fotoblogg som meg, kan du legge ut bilder av naturbilder, detaljbilder, close up bilder av en gjenstand,  klær eller finne en spesiell ting å ta bilder av. Om du har en moteblogg så er det bare positivt å legge ut bilder av antrekk for dagen, klær eller ting som går innenfor kategorien mote. Forhold deg til en ting. 

- Rediger bildene dine før du legger ut bildene på bloggen. Det som er lurt er å ta lyse bilder på kameraet og deretter kan du mikse og trikse med lysstyrke osv. i et redigeringsprogram. Jeg sier ikke at du må redigere, men om bildene er veldig mørke, skurrete og fargebalansen er feil er det positivt å redigere bildene. Jeg bruker picmonkey. Dette finner du her.

- Ha alltid vannrette bilder, altså bilder som er liggende, ikke stående. Det gjør at bildene fyller rom i designet og bloggen ser mer bredere ut.  Vannrette bilder gjør bloggen mye mer komplett, hvis dere skjønner?

 
Liggende bilde 

 Stående bilde. Ser dere forskjellen? 

- Unngå å legge ut mobilbilder. Om jeg blar nedover en blogg og en blogger har bare tatt mobilbilder lukker jeg fanen. Det kjedeligste jeg vet om er mobilbilder på bloggen. Bildene blir mørke og dårlige. Bruk kompaktkamera eller speilrefleks. Om du ikke har de to tingene kan du kjøpe deg et kamera som tar bedre bilder enn mobilbilder. Jeg har lagt ut noen bilder fra mobilen og jeg synes en gang i blant er greit, men hele bloggen skal ikke bestå av bare mobilbilder.


Tatt med iPhone 4S. Dårlig kvalitet? Ja.

- Ikke last opp bilder direkte fra blogg.no Bruk en nettside som lar deg laste opp bilder.  Der må du kopiere HTML koden til bilde og lime inn koden på HTML kildekode siden. Dette tar utrolig lang tid, men jeg lover deg at bildene blir 110 % bedre enn hvis du laster opp bilder på blogg.no  Jeg bruker Tinypic.com som du kan finne her. OBS! Store bilder ser best ut på bloggen. Jeg laster opp alltid bilder i formaten 800x600 Bildene blir store og hjelper leserne dine til å se hver minste detalj på bildet.


Bilde lastet opp fra blogg.no
 
Bilde lastet opp fra tinypic. Bilde nr 2 synes jeg ble mer klarere. 

▽ Innhold: 

- Hvor mange bilder skal man laste opp pr. innlegg? Dette er heller ikke noe fasit svar på, men du må se det an på hva slags innlegg du legger ut. Om det er et innlegg om fotografi, legg ut gjerne 4-6 bilder. Dersom det er et antrekksinnlegg er det fint å legge ut flere bilder fra ulike vinkler. Det er helt opptil deg. Hvis du skal poste et innlegg som er informerende, så holder det med et bilde. 

- Varie innleggene dine. Det er mye mer interessant om du varierer det du skriver om. Bloggen min er en fotoblogg, men jeg poster innlegg om både fotografi, dagens antrekk, tips, anbefaling eller tanker. Har du en hverdagsblogg så sier det seg selv at du har masse å velge mellom. Skriv noe som du tror vil vekke oppmerksomheten til nye lesere eller de som nettopp har klikket seg inn på bloggen din. Husk at det beste er å variere og ikke å poste innlegg om de samme tingene hver dag, for da kan bloggen din bli fort kjedelig og andre mister interessen.

▽ Være aktiv:

- To innlegg om dagen synes jeg er innafor. Jeg som er så opptatt og jobber fulltid, prøver å poste et innlegg hver dag. To innlegg de dagene jeg ikke jobber. Du kan gjerne legge ut flere, men ikke la det bli 5 innlegg hver dag. Det kan fort bli for mye.

- Les andre blogger, kommenter på innleggene deres og gjerne spør om noe som er relatert til innlegget. Dette viser at du virkelig interesserer deg for hva personen skriver om, ikke fordi du vil ha kommentarer på bloggen din og bryr deg ikke om hva andre skriver om. Det du ikke skal gjøre er å poste en slik kommentar; "fin blogg, kommentere på min? " Da kan jeg vedde på at det er ingen som gidder å lese bloggen din og de sletter kommentaren din med en gang. 

Noen andre tips du kan komme med?

Annet

Legevakten

27.02.2015
07:26

 

Ville bare gi en oppdatering på kneet mitt da. For det har ikke bedret seg siden lørdag. På onsdag kveld så jeg at det hadde oppstått  sprekk i kneskålet. Det var en  grå-gul aktig klump som stakk ut av huden og jeg fjernet den. Jeg dro ut en stor klump som viste seg til å være en stor stein. Huden hadde blitt "grodd inn" sammen med steinen og den satt ganske hard fast inn i huden. Tror ikke dere jeg begynte å fossblø etter å dratt den ut? Pappa ble stressa og sa vi måtte dra til legevakten fordi det kunne være noe infeksjon. Det var så vondt å ta ut steinen og smerten etterpå var uutholdelig. Jeg fikk bedøvelse i kneet før sykepleieren vasket og skrapet bort alt som var på kneet mitt. Jeg fikk vite av legen at dersom jeg dro til legevakten kvelden det skjedde, kunne de bare sy noen sting, men nå var det forsent. Jeg hadde fått en mild infeksjon pga. steinen. Etter grotiden kommer jeg til å få et stort arr i høyre kneskål. Så, om dere noen gang skader dere og dere får hull i huden, dra til legevakten med en gang(!!!) Jeg tenkte såret ikke var noe alvorlig, men det kunne ha gått mye verre. Jeg klarer enda ikke å bøye kneet og halter når jeg går. 

Annet

On my wish list

24.02.2015
19:09Jeg fyller 20 på torsdag og noe av det jeg har på ønskelisten min, ønsker jeg meg til bursdag. Siden mange av de tingene over er ganske dyre, vil jeg heller ønske meg penger og selv kjøpe de tingene eller tjene inn penger selv. Men det er jo lov å ønske seg.

Første på lista er en ny DW klokke. Har lyst på Grace Glasgow klokken som er den med romertall. Den er riktignok litt større enn den jeg har, så kan være fint med variasjon. Har lyst på en brun skinnreim og blå-lilla stripete reim i tillegg. 

2.  Ullundertøy fra Kari Traa i fargen blå. Tror den heter rose eller noe. Kjekt å ha på hyttetur på fjellet.

3.  Mulberry Bayswater double zip tote. Denne er helt nydelig! Tenker jeg kan bruke en slik en på jobb fordi jeg alltid har så mye ting i vesken min og det er ikke alltid jeg har plass til alt. Mange av mine vesker har revnet pga. det Dette står øverst på listen min.

4. 5. 9.  Ralph Lauren Polo skjorter. Har en i rosa fra før av, men vil ha skjortene i forskjellige farger. Disse er  Sean LS og harper skjortene i turkis med hvite striper, gul og blåhvit farge. 

7. Zebra skjorte fra Gina Tricot. Har lett etter en slik en lenge, men har ikke funnet en. Denne var perfekt!

8.  Marc by marc jacobs veske i modellen too hot to handle bentley. Ønsker meg en slik en i brun eller beige farge. Med det første tror jeg at jeg kommer til å kjøpe denne, fordi den er billigere enn Mulberry vesken. 

6. Rayban Clubmaster  i Turkis. Brillene har speil i og glassene er ikke gjennomsiktige. Akkurat det jeg trenger.

10. Marc by marc jacobs Skinny logo bangle i en brun-grå aktig farge. 

11. Polaroid instant digital camera z-2300 i hvit. Denne har jeg ønsket meg siden i fjor, fikk ikke den til julegave men håper at jeg snart kommer til å kjøpe den.

12. Lille kosesokker fra Cubus. Jeg synes det er et MUST å ha kosesokker på vintertiden og disse er perfekt. Da slipper jeg å fryse på føttene hver dag jeg er ute eller jobber. 

Var det noe på ønskelisten som du også likte?

Annet

The Body Shop Moringa

24.02.2015
13:15Fikk disse to for en stund siden, i en gavepakning og har brukt den siden. Dette er The Body Shop sine produkter og serien heter "Moringa." Både Moringa Body butter og body scruben lukter så godt! De lukter som vanilje men har ikke en sterk lukt. Noe jeg liker kjempe godt. Scruben bruker jeg hver gang jeg dusjer og jeg dusjer ofte. Huden min er som oftest kjempe tørr og etter jeg brukte scruben har huden blitt glatt og myk igjen. Jeg er litt usikker på hvor mange ml det er i de vanlige krukkene, men jeg har 50 ml. Verdt å kjøpe. De har også en limited edition serie som heter "Smoky Poppy som også er kjempe god. Body butter får man kjøpt her mens scruben kan du finne her.

Annet

Kjøleskapsgrøt med chiafrø

19.02.2015
18:16Kjøleskapsgrøt er både praktisk og effektivt måte å lage lunsj på, til å ta med på jobb eller skolen. Jeg fulgte denne oppskriften, men hadde ikke oppi honning og mandel. Her er fremgangsmåten:

✷ Jeg brukte 1 1/2 dl med store havregryn fra AXA og kokte opp til det boblet litt i kjelen, fordi jeg liker ikke at grynet er så hard.

✷ Jeg la opp i 1 ts sukrin i blandingen og rørte i kjelen.

✷ Deretter helte jeg grøten i en glasskrukke som dere ser over, tilsatte 1 ss med chiafrø og la det inn i kjøleskapet.

✷ Før jeg dro på jobb, drøsset jeg på med kanel og rett før jeg skulle spise, la jeg oppi druer, blåbær og granateple sammen med valnøttkjerner som jeg hadde hakket opp i biter før jobbtid! Vips så er grøten ferdig og klar til å spises!  En enkel og god lunsj måltid som gir masse energi! Chiafrøene suger til seg veldig mye væske så det er lurt å helle opp i ca 1 dl med melk før du legger grøten i kjøleskapet. Chiafrø og sukrin fåes kjøpt på helsekostbutikker. Du kan såklart bare blande alle ingrediensene sammen uten å koke opp noe som helst. Håper det ser fristende for mange. 

Annet

Must have i vintersesongen

18.02.2015
20:01 

Jeg er en av de som sliter med tørr og sprukne hud på vinteren. Dette er faktisk så ille at jeg har dratt til legen for å få råd, i og med at jeg har hatt eksem på samme stedet før. Legen har gitt meg flere resept på forskjellige kremer og salver uten at det hjelper. Så leste jeg en artikkel på vg om håndkrem som hjalp mot tørr hud. Det var denne kremen vg anbefalte. Denne kremen er fra Burt's bees og heter Beeswax & Banana hand cream. Brukte den i 2 dager og huden ble myk og veldig fuktig. Kremen er ganske fet og inneholder aloe vera, vitamin E. Siden kremen er fet, er det best å ta på kremen rett før man skal sove, fordi det ikke blir så lurt å ta på ting etter man har påført kremen på huden. Bruker man kremen en stund kan man se resultatet. Det ene minuset er at den lukter altfor mye banan, noe som ikke lukter så godt. Men ellers er kremen gull verdt. Jeg sliter i hvertfall ikke med tørr hud lenger. Fåes kjøpt på Kicks.

Annet

Man er bortskjemt når man kjøper dyr designerveske med opptjente penger

06.02.2015
17:08

Jeg har egentlig lyst til å unngå å skrive dette innlegget, men når jeg blir så irritert av den veskesak debatten som er ute og går i medier nå, må jeg faktisk ytre min mening. Dere har vel alle fått med dere om tenåringer som kjøper dyre vesker og jakker til 11 000 fordi de må bli akseptert i vennegjengen og ser ned på de som ikke har like dyre ting som dem? Vel, jeg skal ikke skrive noe om det, for jeg er enig at samfunnet har et forvrengt syn på verdier og hva som er akseptabelt. Og disse fortissene, vet jo ingenting, man velger nemlig ikke venner utifra hva de eier og har, men utifra deres personlighet. Det jeg sikter til er denne kommentaren fra en SI;D spalte fra Aftenposten. Det var en dame som postet en kommentar på Aftenpostens Facebook's side til denne kommentaren. Jeps. Det er du. bortskjemt altså. Men det er store deler av befolkningen i Norge ellers også. Voksne som barn. Men det er klart at det er noe som er helt riv, rav, ruskende på skeive, når norske ungdommer (og voksne og) har vesker som koster like mye som det koster å holde liv i en hel, liten landsby i andre deler av verden. 

Med en gang jeg leste denne kommentaren kjente jeg at jeg ble provosert og skikkelig irriterert. Overraskende så var det mange som var enig med denne damen. Jenta som har skrevet kommentaren på SI;D spalten har skaffet seg en jobb, tjent sine egne penger for å kjøpe seg en dyr veske som hun liker svært godt. Hun har ikke fått hjelp fra foreldrene sine og heller har hun ikke mast noe på dem. Ergo, hun får ikke ting servert på sølvfatet. Det gjør ikke henne til en bortskjemt person. Hun har trossalt jobbet for disse pengene selv, uten å ha fått noe fra foreldrene sine. Jeg mener dermed at man er bortskjemt om man maser på foreldrene og de må punge ut enten med hele beløpet eller en viss sum. Jeg skjønner at en 15-åring ikke har noe behov for en dyr veske eller noe dyrt. For jo eldre de blir, jo bedre blir de på å tenke mer fornuftig. 

Mange på min alder har jobb og de sparer til forskjellige ting. Jeg som er moteinteressert liker designerveske jeg også, men jeg eier ingen. Jeg ønsker meg en og har en på ønskelisten min. Dersom jeg vil ha en, kan jeg spare mine opptjente penger (lønn) til å kjøpe en dyr veske og samtidig bruke de pengene på å legge inn på BSU kontoen min, betale regninger osv. Kommer jeg til å havne i Luksusfellen pga. en dyr designerveske? Nei. Det er ikke slik at hele verden raser sammen fordi en person kjøper en dyr veske med sine egne tjente penger. At man er bortskjemt pga. det, stemmer ikke. Folk har forskjellige prioriteringer og interesser. Derfor er det opptil hver enkel person hva de vil bruke disse pengene på. Man skal ikke rakke ned, snakke stygt om en eller slenge dritt om personen bare fordi de har gjort seg fortjent til noe. La mennesker som tjener sine egne penger gjøre hva de vil, uten å stikke nesen sin i privatpersoners økonomi. Det blir for dumt å si at man er bortskjemt fordi man kjøper en ny bil til 300 000 med penger man har tjent inn selv.

Som sagt, jeg eier ingen dyr veske, men eier en ok- dyr lommebok. Har familien min eller jeg havnet på luksusfellen i etterkant av tid? Nope

Som en voksen person klarer man å vite hva som er lurt og hva man bør vente med å kjøpe. Jeg snakker heller ikke om at det blir skjevt fordeling når det gjelder de som blir sett på som "de rike" og "de fattige." For man er ikke rik hvis man kjøper seg en dyr veske som man har klart å spare i måneder. Norge er et bra land som ikke lar innbyggere bo på gata og må tigge om penger for å overleve. Heldigvis har vi økonomisk tiltak som hjelper disse personene som ikke er i stand til å ta vare på seg selv eller sin familie. Det er også noe som kalles for å balansere. Man kan både kjøpe en dyr veske og bruke de på annet nyttig uten at det er et problem for økonomien. Forbruket blir ikke høy av den grunn. Slutt å hakk ned på de som har en jobb, tjener sine egne penger for å få kjøpt en dyr designerveske og samtidig bruker pengene på noe annet som er fornuftig. Man er ikke dum og bortskjemt fordi man vil ha dyre ting og styrer sin egen økonomi.  Jeg er så lei av å høre at folk kaller disse menneskene for bortskjemt. For nei, uansett hvor mye du står på ditt og sier at; JO, det er sant, dermed basta. Så kan jeg vedde at du har tatt skammelig feil.

Annet

Daglig rutine

15.01.2015
18:19

Tenkte jeg skulle lage et lite innlegg om mine skjønnhetsprodukter. Det er alltid deilig å legge seg med plettfritt, mykt og renset hud hver kveld. Noen av dem er gull verdt å ha på baderommet.

Starter hver kveld med å skylde ansiktet mitt med Vaseline Intensive Care, Facial cleansing mousse. Den fjerner alt det skittet som kommer på huden i løpet av dagen. Det jeg liker ved denne er at den er en mousse som ikke renner og er grisete. Enkelt å påføre på huden, enkelt å skylde av med vann. Deretter fjerner jeg sminken min med Garnier sitt Micellar Cleansing water som er rensevann som blant annet fjerner sminke også. Alt i ett! Man skal ikke skylde huden med vann etter man har brukt rensevannet. Produktet passer utmerket til de som har sensitiv hud. En god fuktighetskrem må man ha. Jeg bruker en fra Eau Thermale Avéne ( den hvite tuben) Om man har allergisk hud, er kremen egnet for de som har det. Påføres hver morgen og kveld. Kjempe god å ha og tar den med meg når jeg sover over hos andre.

Leppene trenger også pleie hver dag. Jeg bruker Elizabeth Arden Eight Hour Cream Lip Protectant ganske ofte. Denne leppepomaden er rosa men man får ikke rosa lepper. Kan også brukes på tørr hud. Jeg liker å variere leppepomade og synes Burt's Bees Lip Balm er de beste leppepomadene. Min favoritt er med mango butter. Den lukter utrolig godt også! Det eneste ulempen er at de fort blir brukt opp og ender alltid med at jeg må kjøpe ny en ganske ofte. Ellers så er det kjekt å ha leppepomaden fordi den gir næring til tørre lepper og inneholder vitaminer og essensielle fettsyrer. Greit å ha!

Håper det hjalp noen av dere til å finne passende produkter til dere. Ha en fin kveld!

Annet

Reisebloggere jeg leser

24.10.2014
14:35

Tenkte jeg skulle anbefale noen bloggere jeg er innom hver dag. De har nesten en ting til felles: student i utlandet. Misunner de  utrolig mye som får oppleve så mye fint. Jeg som har så mye reiselyst sikler over de fantastiske bildene de har knipset. Well, here it goes.www.amandalouise.org (bilde lånt fra amandalouise.org)  Amanda Louise er en svensk jente som flyttet til Paris for å studere AUP, Bachelor. Aner ikke helt hva AUP er for noe, men virker i allefall spennende! På bloggen får man innblikk på hvordan livet hennes i Paris er og hun poster veldig mange fine bilder av Paris. I tillegg har hun en super fin stil! Paris er virkelig en by jeg har lyst å reise til. Heldige henne. 

www.anjacatrine.blogg.no (bilde lånt fra anjacatrine.blogg.no) Anja er en norsk jente som studerer Fashion Managment & Entrepreneurship i New York og reiser med Gateway College. Selv om jeg har vært i New York før da jeg var utvekslingsstudent så er det en by jeg kunne ha tenkt meg å bo i. Det er så sykt mye å gjøre og oppleve i byen at man ikke rekker å se alt, med mindre man bor der. På bloggen får man se hvordan Anja lever som student på College i New York. Hun tar mange fine bilder og viser oss spisesteder og attraksjoner som er verdt å besøke i byen.  
 www.helletonning.blogg.no  (bilde lånt fra helletonning.blogg.no) Helle er en norsk jente som for øyeblikket tar et skoleår i Barcelona. Hun reiser med EF og lærer seg spansk og nytt kultur. På bloggen kan man lese om hennes opplevelse med den spanske kulturen og hverdagen hennes. Modig jente som kaster seg uti det. Det finnes mange fine bilder på bloggen hennes også. Verdt å ta en titt innom!www.itswanderlust.blogg.no (bilde lånt fra itswanderlust.blogg.no)  Fy så heldig denne jenta er! Anniken blogger fra studentlivet hennes i selveste Hawaii! Altså, hvem er det som ikke liker Hawaii? Jeg har vært der før som utvekslingsstudent men en uke i paradiset var ikke nok. Anniken tar en Bachelor i Science in Business Administration med markedsføring ved Hawaii Pacific University. Hallo, det er jo drømmeskolen min! Hun tar så mange bilder at jeg får vann i munnen av å se på dem. Hawaii skal jeg definitivt tilbake, forhåpentligvis som student. Besøk bloggen hennes da dere. www.livingdoll.blogg.no(bilde lånt fra livingdoll.blogg.no) Nesten alle kjenner til Elise Bahia vel? Det håper jeg. Ikke bare har hun en fin stil men hun er heldig som får reist til forskjellige land i forskjellige verdensdeler. Hun er også kjempe tøff som reiser til andre land helt alene, på egen hånd. Bloggen hennes består av morsomme historier fra reisen. www.thelondongirl.blogg.no (bilde lånt fra thelondongirl.blogg.no) Christina studerer psykologi i London ved Middlesex University og er på sitt siste år av Bachelor graden hennes. Mye inspirasjon å hente fra bloggen, både mote og reise. Ikke er hun bare pen men også flink til å lage DIY prosjekter. Hun får besøke mange fine spisesteder og ikke minst attraksjoner i London. Jeg skulle også ha ønsket å reise til London. Ta en titt på bloggen hennes! www.vildeflem.com (bilde lånt fra vildeflem.com) Vilde bor for øyeblikket i Cabarete der hun tar opp fag som privatist. Hun lever i et idyllisk liv og lærer seg samtidig spansk. Det finnes mange fine bilder på bloggen og føler jeg blir litt sjalu av å lese hvordan hun har det. Jeg tipper hun ikke angrer på at hun ikke dro. Stikk innom bloggen hennes HER.


Dette var bare noen av favoritt reisebloggerne jeg leser. Om du har anbefalinger på reisebloggere så ikke nøl med å komme med nye blogger i kommentarfeltet. Jeg har lyst å lese flere blogger med reise som tema. 

Annet

Shopping guide & restaurant tips

10.08.2014
12:34

Tenkte jeg skulle lage ett innlegg om shopping muligheter og gode restauranter i Sardinia til dere. Dette er en liten øy som ligger rett under Korsika. Men selv om det ikke er så stort, er det flere gode grunner til å besøke øya. Shopping: 

Jeg og kjæresten bodde 10 minutter unna Olbia flyplass og hadde ett kjøpesenter som var rett ved oss. Kjøpesenteret heter Centro Commerciale Auchan Olbia. Der har de blant annet ZARA og Bershka som dere kjenner til, og andre klesbutikker som ikke er så kjent. De hadde også caféer med mat og drikke, men maten på kjøpesenteret var ikke særlig god. Inne på kjøpesenteret har de også Auchan som kan ligne Coop obs for oss hjemme. Masse billig mat, sprit og vin. 

Om dere velger å dra til byen Cagliari som ligger ca. 4 timer unna med bil fra Olbia, må dere besøke kjøpesenteret Centro Commerciale Le Vele. Der har de butikker som Bershka, Benetton, Sephora, Pull & Bear osv. Faktisk så kjørte kjæresten 4 timer for at jeg bare skulle ha sminke. Selve byen er ikke særlig fin, men der har de mange havn som kryr av fiskere og båtene deres. 

Det finnes sikkert flere steder i Sardinia med gode shopping muligheter, men jeg dro bare til kjøpesentere som hadde butikker som jeg er kjent med.  Luxury Mall I Olbia er et lite kjøpesenter som består av bare merker. Der har de Roberto Cavalli, Dior, Calvin Klein og mange andre merker. Vi dro dit den siste dagen vi var der, men det var stengt fordi ansatte i butikken hadde pause. Men dette kjøpesenteret faller i smak for alle som er opptatt av mote og trend. Senteret holder til rett ved siden av Porsche butikken,

Mat:

La Pergola Ristorante Pizzeria ligger 2 minutter unna der hvor jeg og kjæresten bodde på hotell, så vi gikk dit hver gang vi spiste der. Denne restauranten er god på Pizza og jeg skal si de imponerte. Vi begge bestilte Pizza og likte maten veldig godt. Pizzaen var sprø men ikke altfor stekt.  De har også andre retter som pasta, fiskeretter, risotto og sorbet is. Det eneste minuset med spisestedet at det var veldig dyrt for en enkel matrett som pizza. Jeg tror vi begge betalte rundt 14-15 euro for hver vår pizza.  

Esmeralda Churrascaria er en restaurant som ligger i Costa Smeralda, Porto Cervo. Det er ca. 40 minutter unna Olbia og restauranten er verdt å besøke. De har bare en meny som du får servert men menyen er ganske stor. Du får blant annet mange forretter som består av ris, poteter og salat. Du får også mange ulike typer kjøtt stykker og karamellisert ananas som definitivt var min favoritt! I tillegg får du vann og vin. Alt dette får du for 40 euro. Det var altfor mye mat for min del, men dette er en restaurant som jeg virkelig likte og skal tilbake dersom jeg drar til Sardinia igjen. Menyen deres finner du her.Da jeg og kjæresten var i Alghero, spiste vi på en restaurant som heter  Perbacco bar. Her har de pizza, pasta, lasagne osv. De hadde også sjømat og kan anbefale maten der. Maten var veldig god. Jeg bestilte en matrett med ris, blåskjell, kamskjell og scampi. Utrolig godt! Prisen var helt grei men kelneren var litt vimsete så vi fikk ikke maten på en stund. Det var i allefall godt.

Det var egentlig det hele og jeg håper dere likte innlegget. Ha en fin dag!

#tips #guide #ferie #italia #foto

Annet