hits

Sunne havrepannekaker

30.03.2015
17:58

Foto

Something new, something old

29.03.2015
15:42Nytt: By Malene Birger iPhone 4/4S deksel i gul.

Foto

Oppskrift på sunne havrevafler

28.03.2015
17:20

Etter jeg la ut et innlegg om de sunne havrevaflene som jeg lagde for noen dager, var det flere som ville at jeg skulle legge ut oppskriften. Her kommer den! Jeg fikk ca. 6 vaffelplater og det skal være mer enn nok synes jeg, derfor er denne oppskriften til ca. 6 vafler.


Det du trenger til å lage sunne havrevafler:

∞ 2 egg

∞ 3 dl melk (Her må du nesten se an med røra)

∞ 1 dl store havregryn (Husk å male havregrynet først)

∞1/2 ts kardemomme

∞ 1 dl sammalt grov hvete

∞ 1/2 ts vaniljesukker

∞ 1/4 bakepulver

∞ 2 SS mager kesam

∞ Bær (Jeg brukte blåbær, jordbær men du kan bruke all slags bær)

∞ Kokosmasse

∞ Hakkete nøtter

Fremgangsmåte:
Hell ingrediensene i en bolle. Bland alt det tørre sammen, og tilsett resten av ingrediensene. Rør i røra til røren blir glatt og smidig. Den skal ikke være klumpete, men heller ikke rennende. La røren svelle i minimum 30 min. Etter det, er det bare å steke de på vaffeljernet. Tilslutt topper du vaflene med ferske bær, hakkete nøtter og litt kokosmasse. God appetitt!

Annet

Havregrøt til frokost

28.03.2015
11:33

Havregrøt med jordbær, blåbær, druer, nøtter og kanel.

Foto

Favoritt smykker atm

27.03.2015
14:40Armbånd fått fra min beste "vertsfamilie" fra Phoenix, øredobber fått fra tante og "Love" halskjede kjøpt i USA.

Foto

Snø og masse kaos

26.03.2015
22:01

Altså, hva er greia med at det skal snø så forbanna mye i Oslo, i Mars? Jeg blir bare trist av å se på det været. Ikke bare det , men det forskyver alle mine planer, møter og jobb.  Det er vår og det er snart April, så skal det plutselig snø så mye... Blir så oppgitt. 

Utenom det, merker jeg at det oppstår flere tekniske problemer på blogg.no Har dere merket at det ikke dukker opp noe, verken bilde eller tekst når man skal forhåndsvise innleggene sine på bloggen? Det er så latterlig teit, for jeg er veldig avhengig av å skrive tidsinnstilte innlegg pga. jobb og når man ikke en gang kan se innleggene sine før man publiserer dem, hjelper det ikke å gjøre noe. Andre enn meg som har det problemet?

Så har jeg det verste problemet på bloggen, jeg får ikke opp varsler på at noen har svart på kommentarene mine som jeg har skrevet til andre. Det er jo viktig å kunne se at noen har svart på mine kommentarer, spesielt når jeg f. eks har skrevet et spørsmål som kommentar til bloggere jeg er innom. Noen bør fikse det, snarest. Jeg har også sett på par blogg at når bloggeren svarer på kommentarer til folk, vises navnet deres på slutten mens selve kommentaren vises aller først? What?

Et mindre problem, men som har oppstått ganske lenge er at mitt profilbilde "avatar" vises ikke på bloggene til andre, når jeg kommenterer innlegget. Er det bare meg som opplever det? Det dukker opp bare en rute med en figur på, ikke profilbildet mitt. Det er ikke noe galt i designet mitt heller. Hva er problemet med blogg.no egentlig?  

Annet

Agurkjuice med galiamelon & mynte

26.03.2015
14:18

  

Lagde agurkjuice med galiamelon, mynte og limesaft for litt siden. Utrolig godt, inneholder viktige mineraler. Noen som har smakt agurkjuice før?

Foto

Sunne havrevafler

25.03.2015
18:10

Ettersom det er den internasjonale vaffeldagen i dag, måtte jeg lage vafler. Disse er sunne, laget med havregryn, sammalt grov mel og du kan spise dem med god samvittighet. Toppet vaflene med ferske jordbær, kokosmasse, hakkede nøtter og blåbær. Nam! Skrik ut om noen vil ha oppskriften, så skal jeg lage et innlegg om det. Ha en fin dag.

 

Foto

Victoria's secret Sexy Little Things Noir Tease

24.03.2015
16:27


Fikk denne til min 18 års bursdag av en venninne og har siden blitt hekta på den. Den lukter så godt! Definitivt en av mine favoritter. Hvilken Victoria's secret parfyme er din favoritt?

Foto

Perfect for breakie

23.03.2015
18:39Chiapudding med kiwi, valnøtter, kokosmasse er den nest perfekte frokosten man kan lage. Denne gangen brukte jeg soyamelk istedenfor kokosmelk og brukte en halv ts med vaniljesukker. Bedre blir det ikke. Om dere skulle lage chiapudding, husk å røre i blandingen godt og rett før du legger deg, ellers vil frøene havne på bunnen og bli klumpete. Ble mobilbilder i dag fordi kameraet gikk tom for batteri og hadde ikke tid til å lade den fordi jeg måtte på jobb. Håper dere har hatt en fin dag.

Foto

Snø i Mars

22.03.2015
18:13

Våknet opp til et syn av dette... Fy så deprimerende. Jeg som hadde tenkt å ta en løpetur ute. Jeg er så lei. Hvordan er været hos dere i dag?

Foto

A cup of soymilk

20.03.2015
21:34

  

Etter en god middag, sitter jeg nå og nyter en herlig og hjemmelaget soyamelk. Nam. Smaker best når man lager den selv. Det blir en helt rolig kveld på meg og i morgen skal jeg tilbringe lørdagen min med kjæresten. Håper dere får en fin kveld!

Foto

Viktig å ta vare på huden sin

19.03.2015
20:56


Clarins Paris Cleansing milk, Clarins Paris Toning lotion, Avéne Thermal Spring water face mist, vitamin a cream, Shea håndkrem.

Disse produktene bruker jeg fast, rett før jeg legger meg. A krem er et must når huden min er tørr og trenger fuktighet. Det er viktig å ta vare på huden sin. Hva slags produkter bruker dere på kvelden til huden deres?

Foto

Sunn kveldssnacks

18.03.2015
21:18Nå sitter jeg i senga med tv'n på og drikker ferskpresset appelsinjuice samt at jeg spiser granateple. Dette er det jeg kaller for sunn kveldssnacks. Ha en fin kveld og håper morgendagen blir bra.

Foto

Smashed avocado toast

18.03.2015
14:40


I dag morges lagde jeg meg en super god frokost. Most avokado på brødskive, toppet med havsalt, pepper og litt karri (som ble for mye karri.) Men ellers smakte den utrolig godt. Prøv å lag most avokado hjemme med karri og ulike slag av krydder. Det er jo så godt!

Foto

Watch shaped as heart

17.03.2015
14:30


Denne klokken fikk jeg av min vertsmor da jeg bodde i USA. Føler jeg aldri har hatt anledning til å bruke den, men skal prøve å få brukt den så mye som mulig. Synes i bunn og grunn at den er en fin klokke. Hva synes du?

Foto

Har det travelt

16.03.2015
13:42

 

Ny uke, nye muligheter. Jeg har i hvertfall ganske travelt om dagen, hvis ikke det er jobb så er det noe helt annet. Skal likevel prøve å skvise inn et innlegg i dag. Nå er jeg snart på vei ut døra. Ha en fin mandag!

Foto

Budapest guide

15.03.2015
20:35

Det var en som spurte om jeg kunne legge ut et innlegg om Budapest. En Budapest guide. I løpet av de 2 dagene i byen, fikk jeg opplevd mye fint og tenkte jeg skulle dele det med dere, dersom dere velger å dra til Budapest. 

Severdigheter:

Heroes square (Hósok tere)
Statuene befinner seg rett ved byparken og er en av de mest besøkte stedene i Budapest. Det ligger mye historie bak statuene som jeg ikke kan, men hele stedet ble gjennoppbygget etter den andre verdenskrig. Statuene skulle representere historiske personer som var med å kjempe for frihet. Verdt å besøke.


Elizabeth brua (Erzébet híd)
Her får du en fin utsikt av Donau brua, frihetsstatuen på toppen av Buda siden og viktige bygninger langs Buda og Pest siden. Denne brua er den nyeste brua av de 3 bruene som er de "største." Chainbridge (Széchenyi lánchíd) 
Denne brua er den mest kjente i hele Budapest. Her kan man blant annet se slottet, parlamentbygningen og fiskebastionen. Utrolig fint å være der på kvelden, når det er mørkt. Denne brua må dere besøke når dere er i Budapest!

Parlamentbygningen i Budapest (Országgyűlés)
Bygningen ligger på Pest siden og er også en av de mest besøkte landemerkene i Budapest. Jeg synes bygningen er mye finere enn Stortinget og parlamentbygningen er svær! Jeg tror det er 199 representanter som blir valgt hvert år og dermed jobber i det svære bygget. Kjempe fint å se på kvelden. Love lock tree i Elisabeth parken ( Erzébet ter)
Alle har vel sett disse broene der folk erklærer sin kjærlighet til hverandre ved å inngravere navnene til sin kjære, henger låsen på brua og kaster nøkkelen i elv osv? I Budapest har de ikke en slik bro, men noe så smart som et tre. Kjærlighetstreet kan man finne i Elisabeth parken, rett ved hovedgata Vací utca. Det var mange hengelåser som man kunne se, rundt treet. Kjempesøtt å se. Kanskje du og din kjære ønsker å feste hengelås med deres navn på gjerdet omringet av treet? Shopping:

Den første kvelden dro vi en rask tur innom et stort senter som heter Westend center. Senteret ligger på Pest siden og ligger nærme togstasjonen. Uheldigvis skulle butikkene til å stenge, da jeg og kjæresten min kom dit, så derfor har jeg ingen bilder fra det senteret. Men her har de Zara, GANT, Michael Kors, HM, Berskha, Pull & Bear og mange andre butikker. Dette senteret er verdt å besøke for du finner masse fint her!

Vací utca
Foretrekker du å se i butikker, er hovedgata Vací utca det rette for deg. Her har de en haug med butikker, langs veien på begge sider. Her finner man blant annet Lush, Womans secret, Marks and Spencer og andre motebutikker. Det er veldig folkelig, så jeg ville ha passet ekstra nøye på vesken min for det er veldig mye fattigdom i Ungarn og det finnes mange lommetyver i Budapest.

 

Vörösmarty torget (Vörösmarty tér)
Litt lenger bort fra hovedgata finner du Vörösmarty torget. Her finner du blant annet Gerbeaud Café som har de beste makronene og masse god ungarsk mat og bakeriverk. Ellers så ligger også Berskkha, Pull and Bear, HM, New Yorker, Stradivarius og butikken Heaven Store som har de beste merkeveskene og tilbehør. På hjørnet finner man også Starbucks. Dette torget likte jeg veldig godt fordi det var så koselig og omgivelsene var herlig.

"

Anbefalte spisesteder:

Pest Buda Bistro restaurant
Den første kvelden i Budapest valgte jeg å spise ekte ungarsk mat.. Valget falt for Pest Busta Bistro restaurant som ligger på Buda siden ved slottet. Her får man servert masse god ungarsk mat og både mat og drikke var super billig! Jeg betalte ca. 25 kr for en halvliter. Sykt billig! Det eneste minuset var at hovedrettene var veldig små, så man får ikke mye for pengene akkurat. Dessuten satt det en mann på restauranten som spilte på trekkspill og spilte sanger om og om igjen. Sykt irriterende. Det blir ikke noe ro på restauranten føler jeg. Utenom det, var det en grei restaurant. 

És Bisztro
Den siste kvelden dro jeg på en restaurant som ligger veldig sentralt, på Pest siden. Jeg ville spise ungarsk mat, men endte med noe helt annet. Likevel, har és Bisztro både ungarsk mat og type amerikansk mat med biff, sandwich og hamburger. Du finner És Bisztro rett ved Kempinski Hotel Corvinus. Restauranten ligger i samme bygg som hotellet og ligger ved Vörösmarty torget. Veldig hyggelig og trivelig sted. Desserten var kjempe god. Spiste deres berømte sjokolade dessert. Veldig fornøyd med denne restauranten og mener det er verdt å besøke for å spise middag, når man er i Budapest. Helt ok pris og veldig hyggelige servitører. Tommel opp! 

Om dere befinner dere på Elisabeth parken (Erzébet ter) må dere ta dere en tur innom Chez dodo macaron. Her finner dere de beste makronene i hele Budapest. Caféen er innredet i lyse farger med rosa vegg og fuglemotiv på veggene. Caféen er ganske liten, men de har masse utvalg av bakerivarer, kaffe, juice og smoothie. Jeg tok ingen bilder på caféen fordi det var altfor mange mennesker der inne. Det som er dumt er at utvalget av makroner varierer fra dag til dag og det er ikke sikkert at man kan kjøpe de samme makronene fra dagen før. Men de selger noen av de faste makronene hver dag.. Ellers så er makronene sykt gode og har en naturlig smak. Anbefaler å kjøpe kaffe makronen fra Chez dodo. Mer info kan du finne her

Annet

Avocado for breakfast today

15.03.2015
12:47


Krydret med pepper og havsalt.

Foto

Vanilje chiapudding med blåbær, kiwi & mango

13.03.2015
12:56Etter jeg kjøpte chiafrø, har jeg brukt dette frøet ganske flittig. Denne gangen brukte jeg frøene til å lage en god chiapudding, noe som faktisk smakte veldig godt. Spiser denne til frokost sammen med juice før jeg drar på jobb. Derfor tenkte jeg at jeg skulle dele denne oppskriften med dere. For å lage chiapudding trenger dere tingene ovenfor på bilde. Slik lager dere chiapudding med en god vaniljesmak:

✴Hell oppi 2 dl av kokosmelk i et glass med lokk eller beger med et lokk. Du kan også bruke vanlig drikkeglass men husk å ta plastikkfolie over når du setter den i kjøleskapet. Du kan også bruke mandelmelk, soyamelk eller andre type melk. 
✴Ta så 1 1/2 SS med chiafrø, 1/3 ts vaniljesukker samt 1/2 SS med kokosmasse og ha i glasset med kokosmelk. Her kan man også bruke vaniljestang og legge vaniljefrø nedi blandingen. Rør godt om i blandingen, sett på lokket og legg glasset i kjøleskapet. La blandingen ligge over natten før du legger deg. 
✴ Før du spiser puddingen hakker du valnøtter (kan også bruke andre type nøtter), skjærer valgfritt frukt og bær opp i biter og topper puddingen med knuste nøtter, frukt og bær. Vips, så har du en god, sunn og deilig frokost. 

Annet

Beauty needs

12.03.2015
20:21

MAC leppestift Please me , Helena Rubinstein Lash Queen Feline mascara, Makeup Mekka Eyeliner, Avéne Thermal Spring water mist & øyenskygge i fargen Tourmaline. 

Hva slags sminke bruker du hver dag?

Foto

Min converse samling

12.03.2015
14:12Flere enn meg som digger Converse sko?

Foto

Spring is up

11.03.2015
14:20Mekket et antrekk jeg synes er fint å bruke nå som det er vår! For å sprite det opp, kan man bruke blomsterhår accessories på håret. Skjørtet er mye finere i virkeligheten.

Foto

Must have everyday

10.03.2015
13:46


// Hals

Hva er ditt must have everyday? 

Foto

Feel good music

09.03.2015
22:25Jeg er mange av dem som er avhengig av å høre på musikk mens jeg trener. Spillelisten jeg hører på mest er vel type house musikk. Ellers så er det en blanding av pop,  rett og slett feel good låter som jeg elsker å høre på mens jeg får beina i gir. House spillerlisten min kan dere finne her på spotify, mens poplisten min kan dere finne her. Del gjerne spillelisten din, for jeg trenger å finne andre nye låter jeg kan høre på! 

Annet

Hvordan gjøre bloggen bedre

09.03.2015
14:03

Jeg tenkte jeg skulle lage et innlegg om hvordan man kan løfte opp bloggen sin enda mer og selvsagt er ikke alt dette noe fasit svar. Det kan hende at enkelte ikke er enig med meg, men dette er bare tips som jeg kommer med og som jeg mener er riktig. Tipsene kan også være til hjelp for mange av dere.

 Design:

- Design er det første jeg legger merke til når jeg går inn på en ny og ukjent blogg. Etter min mening, skal designet være enkelt, ryddig og lett å navigere. Teksten skal være lett å lese, med stor størrelse på skriften. Bakgrunnsfargene og fargen på teksten skal være lyse, ikke knæsj rosa eller neongrønn. Å gå for grå farge er det safeste.

- Jeg gidder heller ikke å lese videre på en blogg, der bloggen består av standard designet til selve blogg.no Test gjerne ut HTML og CSS koder, søk på gratisdesign på nettet eller steder der du får informasjon om HTML. Dersom du skal bruke gratisdesign som noen andre har laget, husk å les regler og vilkår før du tar i bruk designet. Viktig at det ikke noe feil i designet ditt, så det er lurt å se på designet ditt flere ganger, sjekk at alt er som det skal være. 

 Header:

Du må ikke ha en header som viser et bilde av deg, du kan også lage en header slik som jeg har gjort, med tekst og vector bilde. Men å ha en header som er avbildet av deg, gjør bloggen litt mer personlig. Jeg vil ikke gjøre bloggen personlig og derfor har jeg ikke bilde av meg selv.  Det kan hende at jeg endrer headeren min til bildeheader av meg selv senere. 

▽ Bildebruk:

- Her er det maange som legger ut litt mye forskjellig. Avhengig av hva slags blogg du har, forhold deg til det du tar bilder av. Eks: har du en fotoblogg som meg, kan du legge ut bilder av naturbilder, detaljbilder, close up bilder av en gjenstand,  klær eller finne en spesiell ting å ta bilder av. Om du har en moteblogg så er det bare positivt å legge ut bilder av antrekk for dagen, klær eller ting som går innenfor kategorien mote. Forhold deg til en ting. 

- Rediger bildene dine før du legger ut bildene på bloggen. Det som er lurt er å ta lyse bilder på kameraet og deretter kan du mikse og trikse med lysstyrke osv. i et redigeringsprogram. Jeg sier ikke at du må redigere, men om bildene er veldig mørke, skurrete og fargebalansen er feil er det positivt å redigere bildene. Jeg bruker picmonkey. Dette finner du her.

- Ha alltid vannrette bilder, altså bilder som er liggende, ikke stående. Det gjør at bildene fyller rom i designet og bloggen ser mer bredere ut.  Vannrette bilder gjør bloggen mye mer komplett, hvis dere skjønner?

 
Liggende bilde 

 Stående bilde. Ser dere forskjellen? 

- Unngå å legge ut mobilbilder. Om jeg blar nedover en blogg og en blogger har bare tatt mobilbilder lukker jeg fanen. Det kjedeligste jeg vet om er mobilbilder på bloggen. Bildene blir mørke og dårlige. Bruk kompaktkamera eller speilrefleks. Om du ikke har de to tingene kan du kjøpe deg et kamera som tar bedre bilder enn mobilbilder. Jeg har lagt ut noen bilder fra mobilen og jeg synes en gang i blant er greit, men hele bloggen skal ikke bestå av bare mobilbilder.


Tatt med iPhone 4S. Dårlig kvalitet? Ja.

- Ikke last opp bilder direkte fra blogg.no Bruk en nettside som lar deg laste opp bilder.  Der må du kopiere HTML koden til bilde og lime inn koden på HTML kildekode siden. Dette tar utrolig lang tid, men jeg lover deg at bildene blir 110 % bedre enn hvis du laster opp bilder på blogg.no  Jeg bruker Tinypic.com som du kan finne her. OBS! Store bilder ser best ut på bloggen. Jeg laster opp alltid bilder i formaten 800x600 Bildene blir store og hjelper leserne dine til å se hver minste detalj på bildet.


Bilde lastet opp fra blogg.no
 
Bilde lastet opp fra tinypic. Bilde nr 2 synes jeg ble mer klarere. 

▽ Innhold: 

- Hvor mange bilder skal man laste opp pr. innlegg? Dette er heller ikke noe fasit svar på, men du må se det an på hva slags innlegg du legger ut. Om det er et innlegg om fotografi, legg ut gjerne 4-6 bilder. Dersom det er et antrekksinnlegg er det fint å legge ut flere bilder fra ulike vinkler. Det er helt opptil deg. Hvis du skal poste et innlegg som er informerende, så holder det med et bilde. 

- Varie innleggene dine. Det er mye mer interessant om du varierer det du skriver om. Bloggen min er en fotoblogg, men jeg poster innlegg om både fotografi, dagens antrekk, tips, anbefaling eller tanker. Har du en hverdagsblogg så sier det seg selv at du har masse å velge mellom. Skriv noe som du tror vil vekke oppmerksomheten til nye lesere eller de som nettopp har klikket seg inn på bloggen din. Husk at det beste er å variere og ikke å poste innlegg om de samme tingene hver dag, for da kan bloggen din bli fort kjedelig og andre mister interessen.

▽ Være aktiv:

- To innlegg om dagen synes jeg er innafor. Jeg som er så opptatt og jobber fulltid, prøver å poste et innlegg hver dag. To innlegg de dagene jeg ikke jobber. Du kan gjerne legge ut flere, men ikke la det bli 5 innlegg hver dag. Det kan fort bli for mye.

- Les andre blogger, kommenter på innleggene deres og gjerne spør om noe som er relatert til innlegget. Dette viser at du virkelig interesserer deg for hva personen skriver om, ikke fordi du vil ha kommentarer på bloggen din og bryr deg ikke om hva andre skriver om. Det du ikke skal gjøre er å poste en slik kommentar; "fin blogg, kommentere på min? " Da kan jeg vedde på at det er ingen som gidder å lese bloggen din og de sletter kommentaren din med en gang. 

Noen andre tips du kan komme med?

Annet

Gratulerer alle kvinner og jenter

08.03.2015
16:20I dag er det den internasjonale kvinnedagen og derfor tenkte jeg å gratulere alle kvinner og jenter på denne jordkloden. Jeg synes det er ekstra stas at kvinner får litt oppmerksomhet i dag. Ha en fin søndag!

Foto

Bildedryss: Budapest del I

07.03.2015
17:08

  

 Åh, jeg er helt forelsket i byen Budapest! Jeg hadde tenkt til å legge ut dette innlegget i går, men jeg var helt utmattet etter jobb. I helgene har jeg bedre tid og kan disponere mye av tiden min på bloggen. Bildene ovenfor er tatt med speilrefleks og det kommer del 2, med mobilbilder. Det var noen som ønsket at jeg skulle lage en shopping og spise guide så den kommer iløpet av neste uke tenker jeg. Ha en fin helg!

Foto

Innkjøp fra Budapest

05.03.2015
13:14


 // Passholder & bagasje tag, truse fra Victoria's secret 

// Ansikts-kroppsmaske fra Lush

// Pysj fra Womans secret

// Jakke fra Bershka

// Skinnjakke fra Pull & Bear

// Starbucks krus fra Starbucks i Budapest

 // Primer fra Taxfree på Gardermoen.

Krusen med melkesjokolade formet som kaniner fikk jeg i gave fra en bestemor. Kjøpte også et sett med undertøy fra Womans secret, men synes det er unødvendig å ta med her. Lykke at de har en Victoria's secret i Budapest!

Foto

Hjemme fra Budapest

02.03.2015
18:34Nå er jeg hjemme fra en fantastisk tur i Budapest, Ungarn. Jeg har masse bilder å legge ut, men jeg kom akkurat hjem fra flyplassen og tenker jeg skal spise middag og se på serier før jeg legger meg. I morgen tidlig drar jeg på jobb og skal jobbe til 4, så da skal jeg legge ut et innlegg eller to. Om noen vil ha en liten guide på shopping og spisesteder i Budapest, så er det bare å si i fra. Tusen takk for alle fine kommentarene jeg har fått på bloggen. Dere er snille. Ha en fin kveld. 

Foto