hits

Bringebær smoothie

28.05.2016
13:58God lørdag. Humøret har vært ganske nede i det siste så jeg har ikke lagt ut noen nye innlegg. I dag er det sol på Sunnmøre og varm er det og. Da jeg tok en løpetur i morges kjente jeg varmen og lukten fra nyklippet gress og blomster. Etter trening bestemte jeg meg (spontant) for å dra på butikken for å kjøpe fryste bær slik at jeg kunne lage bringebær smoothie. Den ble veldig god, men litt for kompakt så jeg hadde oppi litt juice. Likevel smakte smoothien godt. Det har kanskje noe med at jeg brukte foodprossessor og ikke blender. Kos dere videre.

Foto

Nytt i

25.05.2016
16:40


Topp med hals fra Bikbok. Hva synes dere?
 

Foto

Homemade granola

24.05.2016
13:08Da er jeg tilbake i bygda, noe som relativt suger sykt mye, men jeg får bare prøve å gjøre det beste ut av situasjonen. Skal jo kun være her i litt over en uke før jeg drar hjem og tar sommerferie!

I dag bestemte jeg meg for å lage hjemmelaget granola med chiafrø, sesamfrø, mandler, tørket frukt osv. Resultatet ble godt og jeg lagde masse, slik at det holder til flere uker. Bare å si i fra dersom dere vil ha oppskriften. Nå skal jeg tilbringe den tomme tiden på å se på serier. Ha en fin dag.
 

Foto

Braids

22.05.2016
15:38

Hva synes dere?

Foto

Tips til å lykkes på eksamen

19.05.2016
14:16

God mandag. Jeg tipper at det er mange studenter som sitter inne på rommet i kollektiv eller hjemme og pugger døden til eksamen som er om bare noen få dager. Jeg er heldigvis ferdig med skriftlig eksamen og tenkte jeg skulle dele noen tips om hvordan man overlever på skriftlig eksamen uten å stryke. Det å måtte kunne et halvt års pensum med flere bøker og kompendium er ikke bare bare. Dessuten har man bare 6 timer på å skrive for hånd, alt man kan og det er ikke sikkert at man får tid til å skrive ned alt. Men noen tiltak gjør det enkelt for deg å få en stå karrakter.


1.Lag en plan for økten
Før du setter deg ned for å lese i pensum eller kompendier må du lage deg en plan for hva målet ditt er med økten. Er det å forstå pensum, gå i dybden på alt eller pugge de viktigste tingene slik som teorier, hovedpersoner osv.? Når du har satt deg et mål, skriv det ned på et papir slik at du husker hva du skal se etter.


2. Bruk nedtelling og ta pauser.
Det er utrolig kjedelig å lese 350 ++ sider på noen få timer. Du ender med å lese uten å forstå hva du egentlig leser om. Derfor er det greit å kunne bruke en time eller en halv time på å lese intensiv der hvor du virkelig setter deg inn i fagstoffet. Etter en time kan du ta 15 minutters pause også fortsette videre på å lese. Det er viktig med pauser, hvis ikke ender du bare opp med å dette ut av fagstoffet og du får kanskje ikke med deg de viktigste tingene mens du leser.

3. LEGG FRA DEG MOBILTELEFONEN
Telefonen din kan ta hele oppmersomheten din mens du skal lese til eksamen. Det ender kanskje med at du tilbringer mer tid på å surfe på nett, Facebook eller Instagram istedenfor å lese på pensum. Det kan være vanskelig for mange å legge fra seg telefonen, men et tips er å deaktivere telefonen din slik at den ikke kan åpnes før om 30 minutter eller en time. Hvis du for eksempel leser i stua, kan du legge telefonen din på soverommet. Du trenger den ikke nå!

4. Arbeidssted
Hvor jobber du best med skolearbeid, hjemme eller på skolen? Selv liker jeg å sitte på Høgskolens bibliotek der det er lyst og stille. Jeg konsentrerer meg mye bedre når det ikke er noen rundt meg som leker, skriker og styrer med gressklipperen i hagen. Men det er også greit å sitte hjemme, der du har tilgang til å lage god mat når du vil og være helt alene. Dette er litt forskjellig fra person til person hva man selv liker. Man kan jo også kombinere ved å tilbringe noen dager på skolen og resten hjemme?

5. Koble av
I eksamenstiden er det tungt å tilbringe flere uker med kun å lese til eksamen. Det er utrolig viktig å ta noen pauser der du kanskje tar deg en løpetur, går uti skogen, ta deg en kopp kaffe med venner, dra på kino osv. Da vil det være lettere for deg å komme tilbake med mer fokus og lesingen blir mer effektivt.

6. Bruk post-it lapper og noter underveis
Hvis du har noen post-it tilgjengelig, bruk dem. På lappene kan du f. eks skrive hvor mange kapitler som er pensum, slik at du kan dele opp antall sidetall og kapitler. Dette gjør også lettere for meg å huske at jeg ikke skal lese mer enn det jeg må gjennom. Dersom du har flere ulike farger, bruk de også. Mens du leser kan du notere korte stikkord på disse lappene og feste de på veggen slik at det blir systematisk. Dersom du også har markeringstusjer bruk dem på stikkordene. Du vil få en bedre oversikt over hva som er viktig å huske.

7. Lag tankekort
Dette er et veldig veldig viktig punkt og hjalp meg ekstremt mye under forberedelsestiden. Bruk flere A1 ark, fest dem sammen til en stor plakat og heng den opp på veggen. Deretter fører du på stikkord, sett ord og uttrykk i sammenheng med hverandre. Dette gjør at du lett husker pensum og hva du kan bruke. Skriv ned mens du leser og se om du kan koble sammen ulike teorier og hovedpersoner med hverandre. Passer disse to tingene sammen? Hva har de til felles, hva er forskjellen? Ekstremt viktig! Disse tiltakene vil hjelpe deg mye før eksamen.

Når det gjelder eksamen som inneholder formeler, matte osv. Vil ikke det å sette i sammenheng med hverandre hjelpe. Det eneste som hjelper er å pugge måten å regne på og ulike formeler.

8. Få deg nok søvn
Som student er man alltid oppe lenge og ser på serier. Kutt dette ut, legg deg tidlig slik at du våkner opp uthvilt. Pass på at du våkner opp i god tid før du skal på skolen eller skal starte med å lese og bruker den brukbare tiden på å gjøre fornuftige ting.

Så håper jeg tipsene faller i smak og masse lykke til på eksamen til de av dere som har det!

Annet

Dagen i går

18.05.2016
18:50

Dagen i går oppsummert med stikkord: Lavkarbo pavlova kake, hvit maxi kjole, altfor mye alkohol, morro, sol og varme i Oslo by. Håper alle hadde en heidundranes dag.
 

Foto

MBMJ enamel dics pendant

14.05.2016
16:14


Marc By Marc Jacobs enemal disc pendant smykke i blå. Jeg elsker den. Hva synes dere?

Foto

After workout boost

13.05.2016
11:54

God morgen. Etter treningen i dag bestemte jeg meg for å lage smoothie bowl som mellommåltid. Den bestod av blåbær, jordbær, banan, yoghurt toppet med chiafrø, kokosmasse, müsli og litt frukt. Nå skal jeg til byen for å gjøre noen ærender. Ha en fin fredag.
 

Foto

Forsmak på sommerferie

11.05.2016
16:50

God dag. Før jeg dro hjem til Oslo bestemte jeg meg for å lage sunne, grove muffins med eple & kanel og blåbær meg mandler. Nam! De ble ganske gode. Jeg hadde litt til overs og tok med meg resten til bussturen.

Nå er jeg i hvertfall hjemme og det føles utrolig godt. Det er varmt og været kunne ikke ha væt bedre enn det er i dag, med sol. En liten forsmak på sommerferien. Det er deilig å bli ferdig med medievitenskapseksamen for jeg trenger ikke å tenke på det og føler meg veldig lettet. Nå er det kun hjemmeeksamen igjen som står på planen, men heldigvis er den om noen uker. Nå skal jeg sitte ute på balkongen og sole meg. Ha en fin dag!

Annet

Chiapudding med skyr

10.05.2016
12:00


God morgen! I går før jeg skulle legge meg bestemte jeg meg for å lage chiapudding som vanlig, men denne gangen toppet jeg den med skyr med smak av jordbær, bringebær, blåbær, tørket mandler og hasselnøtter samt valnøtter.  Nam! En veldig god og mettende frokost. Håper dere får en fin tirsdag. Jeg føler egentlig ikke at det er tirsdag i dag, mye av gruppen til at jeg har hatt eksamen. Men nå har jeg en liten ferie før det er i gang med hjemmeeksamen i slutten av denne måneden. Kos dere masse i solen.
 

Foto

I eksamensbobla

07.05.2016
13:21


God dag. I disse dager er jeg midt oppi eksamensbobla og stresser ganske mye med å huske alt til mandag. Jeg gleder meg egentlig til å få det overstått, for dagen etterpå drar jeg hjem til Oslo. Dit skal jeg være i litt over en uke og tenker det skal bli så deilig å feire 17. Mai hjemme i den fine byen min. Jeg har skrevet noen innlegg som jeg skal poste utover dagene, vet ikke helt om det blir før eksamen eller om det blir etter. Men det kommer! Jeg tenkte også jeg skulle legge ut et innlegg om hvordan lese til eksamen, ulike strategier.

Til frokost i dag lagde jeg meg havregrøt med masse digg oppi. Elsker slike dager der man kan bruke lang tid på å lage frokost enn å stresse med frokosten for å rekke skolen. Havregrøten ble toppet med bringebær og blåbær, valnøtter, hasselnøtter, mandler, kokosmasse og kanel. Håper dere får en fin lørdag og måtte uken som kommer bli bra for dere. Nå skal jeg tilbringe hele dagen og i morgen på å lese enda mer.
 

Foto

Vår i Ørsta

02.05.2016
15:13


I dag er været så fint her på Sunnmøre derfor bestemte jeg meg for å dra til Ørsta, kjøpe ismokka og sitte ute ved kaia. Møre og Romsdal er ganske fint når det er sol og varmt. Se på disse bildene her da! Resten av dagen tenker jeg å lese til eksamen som jeg har om nøyaktig en uke. Ha en fin dag.

Foto

Skinn

01.05.2016
15:29

 

Foto