hits

Peach

29.12.2014
20:58Klokke fra Daniel Wellington og genser fra HM.

Foto

Tilbakeblikk; Hawaii

20.12.2014
23:18Jeg var innom bloggen til Anniken og så på alle de fine bildene hun har lagt ut av øya. Dette fikk meg til å lengte etter paradiset og måtte legge ut noen bilder av da jeg var i Honolulu, April 2013. Gud som jeg savner det! Alle minnene jeg skapte med en herlig gjeng. Savner også det fine været. 

Foto

Når sykelig sjalusi tærer på forholdet

19.12.2014
21:24

Dette innlegget er basert på min erfaring med sjalusi. Jeg drar ikke alle jenter under en og samme kam og det er helt greit at enhver person er uenig i det jeg mener. Men jeg skriver ikke dette for å tråkke ned på enkelte eller henge ut dem, heller for å få ut ting jeg lurer på. Det kan hende at jeg skriver veldig dårlig og formulerer ganske dårlig, men håper innlegget er lett å forstå. 

Det finnes to typer sjalusi i et forhold. Det ene kalles for normal sjalusi og det andre for ekstrem sjalusi eller sykelig sjalusi. Det er noen jenter som ikke blir sjalu i det hele tatt. Jeg vil beskrive meg selv som en person som ikke er sjalu. Jeg er den personen som blir sjalu når jeg er singel og driver på med en spesiell gutt. Det er helt greit å være sjalu og det er normalt. Nå snakker jeg om sjalusi i et forhold, ikke når man er singel. Når vanlig sjalusi går over til sykelig sjalusi blir det et stort problem i forholdet.

For noen dager siden kommenterte jeg statusen på Facebooken til en kompis av meg. Kommentaren var på ingen måter noe flørtende men heller hyggelig der jeg skrev "på tide" fordi han skulle hjem til Oslo etter endt eksamen. Kjæresten hans kommenterer på samme status og skriver en kommentar som tolkes som sjalusi. Deretter bruker hun hans bruker for å skrive til meg at jeg ikke skal skrive til han og at han ikke kjenner meg. Hun sletter også meg som venn på face med hans Facebook bruker. Senere får jeg vite fra kompisen min at det er kjæresten hans som har skrevet til meg og det er hun som står bak alt dette, i tillegg til at de kranglet om meg. Han får altså ikke lov til å være venn med meg.

Det som dukker oppi hodet mitt er at dette ikke er et sunt forhold mellom dem. Om man ikke har tillit til hverandre, hvorfor i det hele tatt være i forhold? Hvorfor skal man gang på gang krangle om sjalusi og lage et helvete for den andre personen? Det andre som dukker oppi hodet er at hun ikke tenker at jeg er opptatt og har ingen interesse av å holde på med andre gutter fordi jeg bare vil ha kjæresten min. Det er å gå over grensen når man har tilgang til kjærestens Facebook bruker for så å skrive til andre jenter om å ligge seg unna han/henne. I mine øyner er ikke dette normal. Om jeg ville, kunne jeg få typen min sitt passord og logge meg inn på hans bruker. Men jeg gjør det ikke. Hvorfor? Fordi jeg har full tillit til han og fordi jeg ikke blir sjalu. Jeg bryr meg ikke om det er flere jenter som skriver til han eller kommenterer på statusen hans. Jeg vet koden til typen min på mobilen hans. Hvis jeg ville, kunne jeg sjekke alle meldingene hans og se hvem han skriver til, både på meldinger og Facebook Messenger. Men jeg gjør det ikke. Jeg har ingen hensikt til det og dette er privatlivet hans som han har, som jeg ikke skal ta del i.

Hvis typen min drar ut på byen graver jeg ikke etter spørsmål om hvem han er med og hva han gjør. Jeg tuller med han om at han er full og kontrollerer han ikke. Jeg er ikke kjæresten som nekter han å snakke og møte hans venninner. En ting som gjør at forholdet vårt er så bra og så stabilt, er fordi vi aldri har kranglet om at noen av oss er sjalu.  På samme måte som han kan henge med sine venninner, kan jeg henge med kompisene mine uten at det er noe problem for oss begge. Om man ikke stoler på hverandre skjønner jeg ikke hvorfor man i det hele tatt satser på forholdet. Jeg mener at unormal sjalusi oppstår når man tar kontroll over partens privatliv og lager regler for hva han ikke kan gjøre i forholdet. Hva er vitsen med å lage krangel for noe simpelt som en kommentar på Facebook? Kjæresten din er ikke sammen med alle andre jenter, han er i et forhold med deg. Det er deg han vil ha, ikke en annen jente. Det er han som er forpliktet til deg, ingen andre. Jobb heller med å stole på kjæresten din enn å lage drama fordi du er sjalu og nekter at han skal være venn med andre jenter. Jeg vet det er vanskelig å ikke bli sjalu, men forholdet blir ikke bedre når man er sykelig sjalu at det tærer på forholdet. Snart vil man innse at dette forholdet ikke kommer til å vare hvis man fortsetter å skape problemer i forholdet pga. ekstrem sjalusi. Jeg forstår at man noen ganger tviler på kjæresten, men å skape problemer for dere begge er ingen god løsning. Lær å stole på hverandre.

 

  

Personlig

Det er ikke noe som er bedre enn...

04.12.2014
21:30

  

Å være nydusjet i rene klær og ligge i nyvasket sengetrekk og tøy. For en herlig lukt! Beste tingen i verden. Flere som er enige eller er det bare meg?

Foto

Makroner

01.12.2014
17:19Flere enn meg som elsker makroner?

Foto