hits

For ett år siden...

10.06.2015
16:57

Image and video hosting by TinyPic
... Eller for litt mer enn ett år siden hadde jeg min siste muntlig eksamen på videregående skole. Om jeg ikke husker feil, var datoen 4 eller 5 juni. Jeg var super nervøs for historie var ikke mitt sterkeste fag. Etter 2 intense dager med lesing og jobbing med muntlig presentasjon, var jeg enda ikke klar til å ha eksamen. Men dette måtte gjennomføres. Jeg husker jeg kom i god tid til muntlig eksamen på skolen. En venninne av meg skulle inn først og jeg var den aller siste personen til å ha muntlig eksamen. Resten av gruppa som også kom opp i historie hadde allerede hatt det. Da det ble min tur kjente jeg at hjertet dunket raskere og raskere, blodet pumpet fortere og fortere. Hvordan i alle dager skulle dette gå? Tenkte jeg. Men jeg pratet i en fei og all kunnskapen jeg hadde i hodet kom ut av munnen min så fort jeg fikk svare for meg.

Da jeg omsider skulle få vite hvilken karakter jeg hadde fått ble jeg sykt sjokkert. Jeg hadde nemlig gått opp en karakter og fikk bedre enn standpunkt karakteren min i faget. Aner dere for sykt glad jeg ble? Fy fader, det kunne ikke være mulig. Sensoren var utrolig snill og grei ( ganske kjekk også) men jeg fikk litt trekk for at jeg snakket altfor mye. Jeg hadde forventet en lavere karakter, for jeg visste at dette kom til å gå dårlig. Så feil kunne jeg ta. Likevel, så kan jeg ikke fatte at jeg gikk opp en hel karakter i et fag som var mitt svakeste. Så poenget mitt er, selv om det du jobber med er vanskelig, så får du noe godt ut av det. Hard work pays off! Nå har jeg blitt ferdig med videregående skole for lengst og i August setter jeg kursen mot Volda. Der blir det nye rutiner med å stå opp for å dra på skolen og forelesninger. Gleder meg masse. Noen av dere som også er ferdig med videregående skole eller blir ferdig snart?

Personlig

50 spørsmål

20.01.2015
18:23

Lånte spørsmålene fra bloggen til søte Eirin. I og med at jeg har lyst til å variere innleggene mine, passer dette perfekt. Får så mange fine inspirasjoner på bloggen hennes. 1. Hvor gammel er du om fem år? 24 år. Som tiden flyr!

2. Hvem har du vært sammen med i minst to timer i dag? Pappa. Har bare vært hjemme siden klokken 11.

3. Hvor høy er du? Det er så lenge siden jeg har målt meg, men på passet mitt står det 1,50 m. Men lagde passet i 2012. Kanskje jeg har vokst i det siste?

4. Hvilken film så du sist? Det må være den siste Hobbiten filmen. Så den på kino med kjæresten.

5. Hvem ringte du sist? Kjæresten min.

6. Hvem ringte deg sist? Kevin. Hehe.

7. Hva stod det på den siste smsen du fikk? " Du sendte bare 8 :3" Er det noen som i det hele tatt vet hva ":3 " skal bety eller ser ut som?

8. Foretrekker du å ringe eller sende sms? Hmm, kommer an på situasjonen. Ringer når det er noe viktig eller masse å snakke om. Ellers er SMS best når man er oppi noe viktig.

9. Hva er ditt favorittsted? Nu Uana Pali Lookout i Hawaii såklart! Hele øya er så magisk og skal tilbake dit før jeg dør.


10. Hvilket sted foretrekker du minst? Konserter og sånne store arrangementer. Hater når folk bare dytter, skubber og slår uten å si unnskyld til vedkommende. Snakk om folkeskikk.

11. Når så du moren din sist? Søndag den 11. Hun er bortreist.

12. Hvilken øyefarge har du? Jeg tror jeg har mørkebrune øyner?

13. Hvilken julesang er din favoritt? It's beginning to look alot like christmas av Michael Bublé. Liker heller julesanger som handler om julen generelt og ikke om kjærlighet. Jeg synes det blir litt klisjé.

14. Er foreldrene dine gift eller skilt? Foreldrene mine er gift.

15. Når våknet du i dag? Kvart over åtte. Skulle på møte.

16. Hvor tror du at du befinner deg om 10 år? Om 10 år er jeg 29. Jeg tror nok at jeg bor sammen med kjæresten og en valp som vi planlegger å ha i Oslo.

17. Hva skremte deg om natten som barn? Jeg husker det var en barneserie som gikk på tv som het "Grøsserene" eller noe. Som barn pleide jeg å smugtitte på det da min storebror så på serien. I hver episode så var det et monster. Gruet meg alltid til å gå å legge meg. Haha!

18. Hvilket Youtube-klipp var det sist som fikk deg til å le? Er aldri på youtube så det er ingen klipp som har fått meg til å le.

19. Hva er din beste egenskap? Jeg er veldig utadvent og imøtekommende. Elsker som sagt å bli kjent med nye mennesker.

20. Hva er din verste egenskap? Jeg eier ikke tålmodighet. Det verste jeg vet er å vente på noen som bruker 45 minutter på å gjøre seg klar, eller når en venninne bruker halvtime inne på prøverommet når hun skal bare prøve 4 plagg. 

21. Sover du med eller uten klær om natten? Sover alltid i pysj, om sommeren sover jeg i undertøy, utenom bh.

22. Hvor mange puter har du i sengen? 3 Puter, men skulle gjerne ha hatt flere. 

23. Hva er det rareste du har spist? Det må være snegler som lever på sjøen. Æsj.

24. Har du stasjonær eller bærbar data? Jeg har bærbar pc. Tror jeg skal investere Macbook pro før jeg starter med studiene.

25. Foretrekker du sko, sokker eller barføtt? Sokker. Jeg har tærfobi og hater at andre går rundt i barføtter. Takler ikke å se på mine egne tær engang.

26. Hva hører du på akkurat nå? Firestone av kygooo. Den går i repeat.

27. Hvilken iskrem er din favoritt? Dole whipped pineapple icecream. Nam!

28. Hviken dessert er din favoritt? Det må være pavlova kake med masse bær og pasjonsfrukt på. Det er så godt.

29. Den største premien du har vunnet? Det tror jeg når jeg vant en kinobillett. 

30. Liker du kaffe? Avhengig av kaffe. Liker ikke svart kaffe men kaffe som caffe mocha er jo et must.

31. Hva drikker du helst til frokost? Nå er jeg kjedelig.. Haha. Melk.

32. Hvem var din favorittlærer på videregående? Den festeste læreren da jeg gikk på videregående skole må være Ragnar. Super laidback lærer.

33. Kan du spille poker? Nei, det funker ikke å forklare spillregler for meg. Glemmer det igjen etter 20 sekunder.

34. Hva har du spist i dag? Rett i koppen pasta di parma og karamell drops. Blir middag om ikke så lenge.

35. Nevn to historiske personer som interesserer deg? Winston Churchill og Martin Luther King Jr. 

36. Hvilken radiostasjon var den siste du hørte på? Jeg hører aldri på radio.

37. Vil du ha barn? Ja, jeg tror det, men ikke før om noen år.

38. Kan du noen andre språk enn norsk? Engelsk og spansk. Kunne ha tenkt meg å lære italiensk også.

39. Sover du på en spesiell side? Jeg sover som oftest midt på putene mine, mellom to puter på ryggen. Jeg aner ikke hvorfor jeg foretrekker det.

40. Foretrekker du havet eller basseng? Havet. Jeg takler ikke klorvannet i basseng.

41. Hva bruker du helst penger på?  Alt av penger går til mat og kollektivtransport. Herregud så dyrt det er!

42. Eier du dyrebare smykker? Jeg vet ikke helt, bruker sjeldent smykker.

43. Hva er ditt favorittprogram på tv? Det må være The vampire diaries, pretty little liars og new girl.

44. Hva skal du gjøre i helgen? Jeg skal på prøvejobb på fredag. Lørdag og søndag har jeg ikke planlagt noe enda.

45. Kan du stå på slalåm? Nei, og det har jeg heller ikke prøvd. Pinlig.

46. Hvordan imponerer man deg? Bevise at du bryr deg om andre rundt deg og ikke kun deg selv og å være imøtekommende.

47. Hva slags ringelyd har du på telefonen? Den heter "sencha" på iPhone.

48. Fortell 5 ting som leserne dine antagelig ikke vet om deg? 

- Liker best å løpe ute i skogen og naturen fremfor på tredemølla. 

- Hver gang jeg lager mat med andre må jeg være nøye og det skal være på min måte.

- Jeg opererte foten min en gang jeg var liten. Da fikk jeg foten min inn i en treningsmaskin mens storebroren min brukte maskinen. Det var en slags maskin med hjul og den spant hver gang noen tråkket på pedalene på maskinen. Foten min havna mellom hjulene.

- Jeg har vært den jenta som aldri har følt at jeg passet inn i en vennegjeng. på 1. vgs gikk det bra, men jeg byttet skoler i 2. og 3. klasse. Det har vært vanskelig å finne noen som er en skikkelig god venninne. 

- Selv om jeg har mange venninner, liker jeg å henge med kompiser. Null drama, null baksnakking. Ganske deilig.

49. Hva har du nærmest deg nå som er rødt? Cap'en min fra high school graduation seremonien jeg hadde i USA.

50. Er du sosial? Selvfølgelig! Elsker å bli kjent med nye folk og er hele tiden med venner og finner på noe.

Personlig

Når sykelig sjalusi tærer på forholdet

19.12.2014
21:24

Dette innlegget er basert på min erfaring med sjalusi. Jeg drar ikke alle jenter under en og samme kam og det er helt greit at enhver person er uenig i det jeg mener. Men jeg skriver ikke dette for å tråkke ned på enkelte eller henge ut dem, heller for å få ut ting jeg lurer på. Det kan hende at jeg skriver veldig dårlig og formulerer ganske dårlig, men håper innlegget er lett å forstå. 

Det finnes to typer sjalusi i et forhold. Det ene kalles for normal sjalusi og det andre for ekstrem sjalusi eller sykelig sjalusi. Det er noen jenter som ikke blir sjalu i det hele tatt. Jeg vil beskrive meg selv som en person som ikke er sjalu. Jeg er den personen som blir sjalu når jeg er singel og driver på med en spesiell gutt. Det er helt greit å være sjalu og det er normalt. Nå snakker jeg om sjalusi i et forhold, ikke når man er singel. Når vanlig sjalusi går over til sykelig sjalusi blir det et stort problem i forholdet.

For noen dager siden kommenterte jeg statusen på Facebooken til en kompis av meg. Kommentaren var på ingen måter noe flørtende men heller hyggelig der jeg skrev "på tide" fordi han skulle hjem til Oslo etter endt eksamen. Kjæresten hans kommenterer på samme status og skriver en kommentar som tolkes som sjalusi. Deretter bruker hun hans bruker for å skrive til meg at jeg ikke skal skrive til han og at han ikke kjenner meg. Hun sletter også meg som venn på face med hans Facebook bruker. Senere får jeg vite fra kompisen min at det er kjæresten hans som har skrevet til meg og det er hun som står bak alt dette, i tillegg til at de kranglet om meg. Han får altså ikke lov til å være venn med meg.

Det som dukker oppi hodet mitt er at dette ikke er et sunt forhold mellom dem. Om man ikke har tillit til hverandre, hvorfor i det hele tatt være i forhold? Hvorfor skal man gang på gang krangle om sjalusi og lage et helvete for den andre personen? Det andre som dukker oppi hodet er at hun ikke tenker at jeg er opptatt og har ingen interesse av å holde på med andre gutter fordi jeg bare vil ha kjæresten min. Det er å gå over grensen når man har tilgang til kjærestens Facebook bruker for så å skrive til andre jenter om å ligge seg unna han/henne. I mine øyner er ikke dette normal. Om jeg ville, kunne jeg få typen min sitt passord og logge meg inn på hans bruker. Men jeg gjør det ikke. Hvorfor? Fordi jeg har full tillit til han og fordi jeg ikke blir sjalu. Jeg bryr meg ikke om det er flere jenter som skriver til han eller kommenterer på statusen hans. Jeg vet koden til typen min på mobilen hans. Hvis jeg ville, kunne jeg sjekke alle meldingene hans og se hvem han skriver til, både på meldinger og Facebook Messenger. Men jeg gjør det ikke. Jeg har ingen hensikt til det og dette er privatlivet hans som han har, som jeg ikke skal ta del i.

Hvis typen min drar ut på byen graver jeg ikke etter spørsmål om hvem han er med og hva han gjør. Jeg tuller med han om at han er full og kontrollerer han ikke. Jeg er ikke kjæresten som nekter han å snakke og møte hans venninner. En ting som gjør at forholdet vårt er så bra og så stabilt, er fordi vi aldri har kranglet om at noen av oss er sjalu.  På samme måte som han kan henge med sine venninner, kan jeg henge med kompisene mine uten at det er noe problem for oss begge. Om man ikke stoler på hverandre skjønner jeg ikke hvorfor man i det hele tatt satser på forholdet. Jeg mener at unormal sjalusi oppstår når man tar kontroll over partens privatliv og lager regler for hva han ikke kan gjøre i forholdet. Hva er vitsen med å lage krangel for noe simpelt som en kommentar på Facebook? Kjæresten din er ikke sammen med alle andre jenter, han er i et forhold med deg. Det er deg han vil ha, ikke en annen jente. Det er han som er forpliktet til deg, ingen andre. Jobb heller med å stole på kjæresten din enn å lage drama fordi du er sjalu og nekter at han skal være venn med andre jenter. Jeg vet det er vanskelig å ikke bli sjalu, men forholdet blir ikke bedre når man er sykelig sjalu at det tærer på forholdet. Snart vil man innse at dette forholdet ikke kommer til å vare hvis man fortsetter å skape problemer i forholdet pga. ekstrem sjalusi. Jeg forstår at man noen ganger tviler på kjæresten, men å skape problemer for dere begge er ingen god løsning. Lær å stole på hverandre.

 

  

Personlig

The painful past

08.11.2014
15:20

I natt lå jeg i sengen og tenkte på en del av fortiden min som var så vond at det svei i hjertet. Jeg har prøvd å kvitte meg med det, men minnene kom plutselig tilbake. Jeg ville ha de vekk og kan ikke helt forstå hvorfor jeg tenker på det. Som en uviten, ung og forsvarsløs 17 åring reiste jeg til California for å være utvekslingsstudent. På forhånd hadde jeg sagt til meg selv at jeg ikke skulle ha høye forhåpninger, for det kom til å ødelegge hele året mitt. Vel, jeg hadde jo ikke det, men likevel ble året mitt et mareritt. 

Rundt oktober måneden 2012 flyttet jeg inn til en familie bestående av eks- vertsmor D, eks- vertsfar R og sønnen deres. Som førsteinntrykk, virket D som en godhjertet og snill dame. Men det skulle visst endre seg med en gang jeg entret huset hennes. Med en gang jeg møtte henne, hadde hun den verste masken på seg, for alt hun sa til meg, var løgn og stemte ikke. Da halloween kom, brøt marerittet seg løst. Vi dro på en halloween fest til bestevenninnen til D. R tok seg en øl etter øl og jeg så akkurat hvor mange flasker han drakk. Det var høy musikk, mye snakking blant folket for det var mange mennesker på festen. Jeg var sliten av alt bråket og valgte å slappe av ved spisebordet i huset. Jeg satt meg ned og snakket med de som satt rundt bordet. R kom plutselig bort og satt seg ved meg. Han fortalte at jeg hadde vakker munn og begynte å kjenne på meg. Det var en rart følelse jeg fikk inni meg. Selvfølgelig reagerte jeg ikke der og da, men tenkte på det mye i etterkant av tid. Jeg sa ingenting til D for jeg visste ikke hva hun kom til å si, i verste fall ville hun ikke tro på meg. Jeg prøvde å ikke tenke så mye på det og nøt resten av kvelden med vennene mine. 

Da vi skulle hjem, skjedde det en haug drama med vertsfamilien. Eksen til sønnen deres hadde fått i seg noe dop og sønnen ble frustrert og klikket. Derfor måtte D være med sønnen og eksen for å hjelpe til og kjøre dem hjem. D hadde ikke drukket.  R måtte kjøre meg, 2 av mine venner og en liten jenteunge hjem. Det var ingen god idé at han skulle kjøre, men dette skjedde. California er promille grensen på 0.08 % noe som er mindre enn i Norge. R kjørte på motorveien med jenteungen og 2 av venninnene mine bak. Kjøremåten hans var annerledes enn kjøremåten til en edru person. Flere ganger var han i nærheten av å kjøre ute i grøfta. Jeg og vennene mine begynte å lure på om hva som var galt med R. Jeg var ikke redd for hva som ville skje med meg, men for denne lille jenteungen. At vi krasjet og havnet i en alvorlig ulykke og jenta ble hardt skadet. Det viktigste var at jenteungen var i god behold. R kjørte veldig vinglete og amatør-aktig. Flere ganger kjørte han over i motsatt kjørefelt da det var biler som kom kjørende i motsatt felt. Han hadde vanskeligheter med å svinge. Jeg vet ikke om det var flaks eller om det var skjebnen, men det ble ingen ulykke. Vi kom oss hjem tilslutt. 

Noen dager senere snakket jeg med sønnen om det og ting roet seg litt. D fikk vite det av en eller annen grunn og konfronterte meg med det. Som forventet nektet hun å tro på hendelsen fra festen og hendelsen i bilen. Hun støttet R for alt og trodde ikke på at han drakk. D mente at jeg ikke snakket sant. Da viste hun meg den falske siden av henne. Hun fortalte meg at hun mislikte meg fra første stunden jeg gikk inn i huset hennes og hvor mange negative tanker hun hadde om meg. Hun hadde latet som om hun likte meg og hvor mye hun var glad i meg. Alt det hun fortalte meg, var en ren bløff. Alle klemmene og smilene hun hadde gitt meg var falskt. Hun hadde løyet om at jeg var det beste som hadde skjedd med henne, for det var ikke sant. Jeg var åpen med henne om alt men det betydde ikke noe for henne. Tenk å være et så ekkel og dårlig menneske. Dette fikk organisasjonen min vite. Som en forsvarsløs jente i et fremmed land, var det ingen som trodde på meg. Jeg ble aldri hørt og betrodd. Organisasjonen trodde mer på familien enn meg. For dem var jeg bare en liten fille dukke. Uten at jeg selv var klar over det, kastet D meg ut av huset. Dette er en av de vondeste minnene jeg har og klarer fortsatt ikke å kvitte meg med det. Tid leger alle sår ikke sant? For meg virker det som en evig lang tid. 

Personlig

10 ting om meg

24.09.2014
16:08

Blogger aldri om personlige ting, bare om "overfladiske" ting, men tenkte jeg kunne publisere ett, slik at dere lesere får ett innblikk på hvem jeg er.Blir nok ikke noen flere personlige innlegg, rett og slett fordi jeg ikke vil.▽ Jeg er en utrolig imøtekommende og utadvent person som elsker å bli kjent med nye folk. Er jeg på fest, hilser jeg på alle som er der og prøver å ha gående samtaler med de.

▽ Jeg er en person som blir fort utålmodig. Å vente litt gjør meg ingenting, men å la meg vente i 20 minutter eller mer, det er uakseptabelt.

▽ Det mest rareste og unormale ting med meg, er at jeg har fobi mot tær. Jeg klarer verken å se på mine tær og beordrer de jeg er med, til å ta på seg sokker da de går barbeint. 

▽ Jeg har opplevd at en jente har prøvd å ødelegge forholdet til kjæresten og meg. På forhånd visste hun at han var opptatt, men respekterte ikke dette.

▽ Mote og fotografi er noe jeg brenner for. Kunne gjerne ha tenkt meg til å bli mote journalist i fremtiden.

▽ Instagram er livet mitt. Nå høres jeg ut som en nerd, men jeg sjekker instagram appen hele tiden og er avhengig av den. Om dere vil følge meg, heter jeg @thaothanh på instagram. Legger ut mer bilder der enn på bloggen. 

▽ Jeg er utrolig klumsete. Kan være så uheldig og få skrubbsår overalt.

▽ Jeg er en selvstendig person som tar vare på meg selv og er ikke avhengig av å ha noen til å gjøre noe for meg. Nå som jeg er myndig tar jeg mine egne valg.

▽ Søvn er noe av det viktigste jeg vet, men på tross av det er jeg et B-menneske. Legger meg sent og står opp sent. Det er ikke noe jeg vil skal fortsette og prøver nå og snu på døgnrytmen min.

▽ Jeg har veldig dårlig selvtillit og klarer ikke å komme med noe positivt om meg selv, annet at jeg er en blid og sprudlende jente.

Noen som kjenner seg igjen?

#hverdag

Personlig